A FOST LANSAT PREMIUL NATIONAL PENTRU SECTORUL DE TINERET, EDITIA 2019

Tinerii, specialiștii de tineret și lucrătorii din acest sector, care au realizat activități și au obținut performanțe în dezvoltarea sectorului de tineret din Republica Moldova, sînt îndemnați să aplice la concursul ,,Premiul Național pentru Sectorul de Tineret”, ediția 2019. Condițiile de participare au fost anunțate marți, 1 octombrie, în cadrul unei conferințe de presă.

Adrian Băluţel, secretar de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, a spus că vor fi acordate cinci premii, cu valoarea între 12 și 20 de mii de lei. „Aceste premii vin să susțină și să-i aducă în lumina reflectoarelor pe actorii din sectorul de tineret, care lucrează cu și pentru tineri, chiar și pe tinerii care desfășoară activități pentru a crea mai multe oportunități pentru tineri și a face comunitățile din Republica Moldova mai bune”, a spus secretarul de stat.

Carina Ene, consultant principal în cadrul ministerului, a menționat că premiile vor fi acordate în cadrul unei ceremonii dedicate Zilei naționale a tineretului, în a doua duminică a lunii noiembrie. O condiție obligatorie este ca participanții să nu fi fost pe lista premianților la ultimele două ediții ale concursului.

Condițiile și formularele de participare la concurs pot fi accesate pe site-ul ministerului. Termenul limită este 1 noiembrie, ora 15.00.

Sursa: IPN