„TOTUL” A INCEPUT DE CIND A AJUNS CHIRTOACA PRIMAR, NU DE CIND E DODON PRESEDINTE!

Ghimpu, un „vagabond politic” îmbuibat, împotriva legilor şi a alegătorilor

După reţinerea şi inculparea penală a lui Dorin Chirtoacă şi după decizia PL de Vineri, 26 Mai, de a părăsi alianţa de guvernare, fraudulosul politician Mihai Ghimpu a demonstrat încă o dată cît de bădăran, obraznic, mincinos şi penal este. Toate acestea s-au întîmplat cu prilejul prezenţei lui la emisiunea „ÎnPROfunzime” a Lorenei Bogza de la PRO TV Chişinău din seara aceleiaşi zile.

Decizia de a retrage PL de la guvernare, pentru că tot am amintit-o, se vrea a fi tot o şiretenie ţărănească şi o diversiune de-a lui Ghimpu. Avînd convingerea că va fi urmărit penal şi arestat, el vrea să manipuleze opinia publică, s-o facă să creadă că o inevitabilă reţinere a lui de CNA ar fi „o comandă politică”, nicidecum din cauza murdară şi reală că este un corupt ordinar. Veţi vedea!

Dacă ar fi fost un om cu un bun-simţ elementar şi chibzuit pe măsura vîrstei lui, avînd îndrăzneala să răspundă invitaţiei realizatoarei emisiunii amintite, Ghimpu ar fi trebuit să profite de această şansă şi să demonstreze telespectatorilor că, în sfîrşit, a înţeles ceva şi că poate fi un om responsabil măcar în ultimul ceas, dar nu să ne arate că în loc de piele umană este acoperit cu şorici, aşa cum totuşi a făcut. La fel de bine putea să refuze invitaţia, pentru că unuia ca el, în situaţia în care se află, ar fi trebuit să-i crape obrazul de ruşine numai la gîndul de a mai avea tupeul să iasă în public. Nu trebuie să ne mire deoarece nesimţirea este aluatul imoral din care este construit acest gropar politic.

Fiind pe deplin conştient că el, în exclusivitate, i-a distrus premeditat cariera politică lui Dorin Chirtoacă, că s-a folosit de el cu cinism, în virtutea rudeniei „subordonate”, ca să revină în politică, transformîndu-l, cu prioritate, şi în executant al schemelor de corupţie concepute de el, în seara aceea, în cadrul emisiunii, Ghimpu trebuia: să-şi ceară scuze de la alegătorii lui pentru că i-a manipulat şi a eşuat în idealul unionist în care nu a crezut niciodată nici el; să recunoască faptul că nu a fost străin de actele de corupţi; să-şi ceară scuze de la nepotul său pentru că l-a folosit pînă l-a transformat într-un individ corupt; să ceară benevol să fie cercetat penal şi să se autodenunţe şi să-şi anunţe demisia din funcţia de preşedinte al PL.

N-a făcut nimic din toate astea şi a preferat să-şi rateze şansa de a-şi recăpăta o minimă onoare şi demnitate. A ales să rămînă acelaşi individ grobian, mincinos şi apărător al corupţiei şi a corupţilor. Cine l-a văzut, a putut constata că Ghimpu era într-o stare ce poate fi definită prin delirium tremens (o stare de confuzie provocată de schizofrenie, paranoia, consumul de substanţe halucinogene, alcoolism etc.), căci numai astfel îi pot fi explicate fixaţiile şi obsesiile cronice pe care le-a debitat.

Bineînţeles că Ghimpu ştie că Chirtoacă şi toţi cei arestaţi au furat pentru că i-au fost complici. În disperare de cauză şi în delirul lui, ştiind bine că sînt suficiente motive pentru a fi inculpat penal, Ghimpu încearcă să convingă lumea că nu probele penale incontestabile stau la baza reţinerii lui Chirtoacă şi a celorlalţi liberali, ci comenzi politice venite de la Preşedintele Igor Dodon şi de la Kremlin!

„Totul a început cînd Dodon a ajuns Preşedinte. Decizia este politică, după arestarea lui Iurie Chirinciuc şi Dorin Chirtoacă”, a delirat Ghimpu, vrînd să convingă lumea că Dodon are în subordine directă CNA, Procuratura şi Justiţia. Convingerea noastră şi realitatea incontestabilă este aceea că TOTUL a început nu de cînd Dodon a ajuns Preşedinte, ci de cînd Chirtoacă a devenit primar, în 2007, şi de cînd Ghimpu şi l-a subordonat şi l-a iniţiat în cele mai complexe şi uriaşe scheme de corupţie.

Fiind permanent obsedat de gîndul că „mîna Moscovei” tot umblă pe sub fustele naţionale ale Republicii Moldova, Ghimpu a mai servit şi următorul delir: „La 100 de ani de la Marea Unire era frumos ca în fruntea capitalei să fie Dorin Chirtoacă. Noi am fost şi vom rămîne ţinta Kremlinului. E vorba de lupta geopolitică. În spatele arestării stă Dodon şi Kremlinul…”

Observaţi cum, din start, abrogă, elimină vinovăţia gravă şi tragerea la răspundere penală a nepotului său deoarece, „prioritar naţional”, „era frumos” ca Dorin Chirtoacă să fie tot el primarul Chişinăului, la aniversarea a o sută de ani de la unirea din 1918. Păi cît de „frumos” poate să fie ca un mare hoţ dovedit penal să troneze în această funcţie la anul, eventual alături de oficialităţi din România? Eventual alături şi de şefa DNA din România! Pentru cei care nu ştiu, oficialii români, mai puţin cei din actuala guvernare, şi mai ales cei unionişti s-au delimitat cam de mult de cei pe care îi bănuiesc sau ştiu că sînt implicaţi în acte de corupţie. Acesta este şi motivul pentru care Ghimpu, la nivel oficial sau la nivel de personalităţii de prestigiu, nu mai este primit de nimeni în România de ani buni. La fel şi Chirtoacă! Ei ştiu prea bine această realitate, se simt frustraţi, iar unionismul lor declarativ urmăreşte scopuri diversioniste pentru puţinii unionişti moldoveni care poate că mai cred în ei.

Delirul absurd al lui Ghimpu prin care exclude că Dorin Chirtoacă este corupt este de-a dreptul revoltător şi cînd afirmă următoarele: „Arestarea lui Chirtoacă este o decizie politică. N-a omorît, n-a violat, de ce trebuia să fie reţinut? Nu a avut nimeni dreptul să îl închidă pe primarul general. Lăsaţi lumea să trăiască în pace şi linişte. Niciodată nu m-am gîndit ca fratele meu să îşi jertfească viaţa şi să stea în gulag şi primarul să fie închis doar pentru că este unionist sau nepotul lui Mihai Ghimpu.”

Astfel, în concepţia lui de jurist repetent, consideră că primarul putea să fie reţinut doar dacă ucidea sau viola pe cineva, nu şi pentru că este corupt. Pentru el, hoţia şi, corupţia încadrate penal se numesc „decizie politică”. Enormităţile lui senile te lasă perplex şi provoacă dispreţ profund cînd spune că nimeni nu are dreptul să închidă primarul hoţ, că trebuia lăsat în pace şi linişte, dar şi că a fost închis pentru că este unionist. De cînd corupţia înseamnă unionism…, doar clanul mafiot Ghimpu-Chirtoacă ştie!

În disperare de cauză, simţind ameninţarea ghearelor Justiţiei, Ghimpu mai că nu a scuipat spre toţi moldovenii care nu l-au votat ca să aibă puterea absolută în Republica Moldova, atunci cînd a sugerat că ar fi nişte idioţi, nerecunoscători şi de-a dreptul primitivi politic. Vai de steaua lui mincinoasă!

Acum Ghimpu a redevenit acelaşi „vagabond politic” de pînă a deveni Chirtoacă primar, numai că are şi ceva în plus – o avere considerabilă, teancuri de dosare penale, după cum a tot scris presa, perspectivele unor inculpări penale, pierderea averii dobîndite ilicit şi cazarea pe mulţi ani într-una din generoasele puşcării moldoveneşti. Îşi dă cineva seama cu cîtă poftă îi aşteaptă Vlad Filat pe Dorina Chirtoacă şi Mihaela Ghimpu pe post de colocatari în celulă?

Mihai CONŢIU