SOCIETATEA CIVILA ESTE INGRIJORATA DE „CAMPANIA DE DISCREDITARE A REPREZENTANTILOR CORPULUI DIPLOMATIC DIN RM”

Peste 20 de ONG-uri au lansat o declaraţie în care „îşi exprimă îngrijorarea în legătura cu campania de discreditare a reprezentanţilor corpului diplomatic care urmăresc evoluţia reformelor din Republica Moldova, pornită de unele grupuri de interese politice şi instituţiile media afiliate acestora”.

Semnatarii consideră că „învinuirile de imixtiune în actul justiţiei, referinţele la faptul că diplomaţii ar avea doar dreptul de a vorbi la general despre problema corupţiei şi „nu pot să arate cu degetul” la cazurile concrete de ilegalităţi şi derapaje antidemocratice, sînt incorecte”.

ONG-urile menţionate solicită „grupurilor de interese politice, care dirijează campania de discreditare a reprezentanților corpului diplomatic, să înceteze aceste atacuri nefondate şi inadmisibile”.

ONG-urile susţin că, urmare a asumării parcursului european de către Republica Moldova, Uniunea Europeană a demarat o asistenţă financiară, tehnică şi de expertiză de proporţii pentru a susţine reformele în ţara noastră. Semnatarii declarației consideră că „donatorii străini au dreptul de a se pronunța nu doar asupra implementării unor activități concrete din planurile de acțiuni, dar și asupra rezultatelor reformelor sau asupra lipsei acestor rezultate”.

Cristina GUREZ (tribuna.md)