SEFUL STATULUI LANSEAZA UN FLASH-MOB PE INTERNET

Președintele Igor Dodon spune că pe 9 mai, împreună cu premierul și cu președintele Parlamentului, va merge la Complexul memorial „Eternitate” pentru a depune flori. În această zi nu va fi organizat marș.

„9 mai este o sărbătoare sfîntă pentru noi, este Ziua Victoriei în Republica Moldova. Dar înțelegem și faptul că, în condițiile pandemiei, o parte dintre manifestații nu va putea fi organizată”, a declarat Igor Dodon în cadrul emisiunii „Președintele răspunde”.

Șeful statului a menționat că a propus ca manifestațiile în masă să fie organizate în luna august, cînd este marcată aniversarea operațiunii „Iași-Chișinău”.

Acțiuni oficiale, vizitele la veterani, vor fi organizate acum. Din 1 mai, vor fi vizitați acasă toți veteranii celui de-al Doilea Război Mondial.

„În Republica Moldova au rămas vreo 400. Îi vom vizita, vom discuta cu ei și îi vom ajuta cu tot ce putem. Mai mult, dragi prieteni, vă propun ca începînd cu 1 mai sau de luni, să lansăm un flash-mob pe internet „regimentul Nemuritor”. Vă îndemn ca în fiecare zi, pînă pe data de 9 mai, să postăm pe internet fotografiile părinților și bunicilor, care au luptat în Marele Război pentru Apărarea Patriei, cu mici comentarii, cu istorii”, a mai spus Igor Dodon.

Sursa: IPN