SCENARIILE PRIMARIEI CHISINAU IN CAZUL IN CARE PANDEMIA VA EVOLUA

Primarul general al capitalei Ion Ceban informează că Primăria a stopat toate licitațiile care urmau să aibă loc în viitorul apropiat. Oficialul spune că Primăria a elaborat mai multe scenarii care prevăd și stoparea definitivă a mai multor proiecte în valoare de sute de milioane de lei.

„Noi am oprit toate licitațiile care urmau a fi desfășurate. Fără coordonarea Comisiei Pentru Situații Excepționale acestea nu vor merge mai departe. Cele care sînt în desfășurare, trebuie să identificăm căi juridice, dacă încheiem contractele sau nu. Dacă vedem că situația se va înrăutăți și licitația a fost făcută, iar contractul nu a fost încheiat, banii vor fi redirecționați. Dacă vom ieși din această situație mai repede, oamenii se vor apuca de lucru pentru a nu pierde alte 45 de zile”, a declarat primarul în cadrul unei Ediții speciale e la postul de televiziune NTV.

Oficialul spune că Primăria a elaborat cîteva scenarii care prevăd blocarea unor proiecte de 140 de milioane, 183 de milioane, 256 și, respectiv, 300 de milioane de lei. Totuși, edilul își exprimă speranța că nu se va ajunge la suspendările în cauză.

„Avem o echipă foarte bună de profesioniști care analizează toate aceste lucruri și care nu așteaptă să le spună cineva faceți x sau y. Orașul trebuie să se dezvolte, chiar dacă situația este foarte grea. Orașul trebuie să fie păstrat curat, să fie respectate toate normele și să lucrăm pentru ca să nu apară acel miros”, a adăugat Ion Ceban.

Oficialul a menționat că activitățile de reparație a unor drumuri și trotuare se vor desfășura și în continuare. Totodată, acesta și-a îndemnat oponenții politici să „nu-l încurce”.

„Mă adresez către tovarăși, singuri nu faceți nimic și nici nu ați făcut. Nu ne încurcați. Nu faceți panică. Dacă va fi necesar, noi singuri vom veni și vom spune: colegi, aici trebuie să rectificăm bugetul”, a concluzionat primarul.

Sursa: IPN