PRESEDINTELE TARII EFECTUEAZA O VIZITA IN REGIUNEA DE SUD A MOLDOVEI

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, întreprinde o vizită în regiunea de sud a Moldovei – raionul Ciadîr-Lunga (Găgăuzia) și raoinul Căușeni.

Șeful statului se află în Găgăuzia la invitația autoriăților locale, fiind oaspete al unei sărbători frumoase naționale numite ”Hederlez”.

Igor Dodon a vizitat satul Kazaklia (municipiul Ciadîr-Lunga), unde astăzi lumea serbează hramul satului în cinstea ocrotitorului, Sfîntului Gheorghe.

În Kazaklia, Președintele Igor Dodon, împreună cu Bașkanul Găgăuziei, doamna Irina Vlah, a participat la deschiderea solemnă a parcului ”Prietenie”, care a fost reconstruit atît de către autoritățile locale, cît și de reprezentanții autorităților regionale din Turcia.

Totodată, șeful statului le-a droit locuitorilor satului multă sănătate și prosperitate, menționînd că în ultimii ani, Kazaklia, este primul sat în Moldova, unde a fost deschis un parc de cultură și recreație. În acest context, Igor Dodon a asigurat locuitorii că îi va susține și în continuare pentru dezvoltarea satului lor natal.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova