PRESEDINTELE R. MOLDOVA A REVOCAT DIN FUNCTIE PATRU MINISTRI LIBERALI

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a semnat decretele de demisie a ministrului Transporturilor, Iurie Chirinciuc, ministrului Educației, Corina Fusu, ministrulului Mediului, Valeriu Munteanu și viceprim-ministrului pentru probleme sociale, Gheorghe Brega.

Documentele au fost semnate de șeful statului astăzi, 30 mai. Dodon a spus că semnarea decretelor de demitere a favoriților Partidului Liberal constituie nu doar un gest administrativ, ci și unul de dreptate istorică și politică pentru Republica Moldova.

”Am declarat că nu voi ezita să semnez decretele de demisie a miniștrilor liberali. Niciodată însă pînă acum nu s-a combinat într-o măsură atît de gravă incompetența cu dorința de lichidare a acestei țări, ca în cazul miniștrilor liberali. Acești miniștri ca și liderii lor politici nu-și ascundeau intențiile lor unioniste și dorința de a elimina Moldova ca stat”, a declarat Dodon.

Anterior, ministrul Transporturilor Iurie Chirinciuc a fost suspendat din funcție în legătură cu intentarea unui dosar pe numele său, iar Fusu și Munteanu au demisionat benevol, supunînduse deciziei din interiorul partidului. Gheorghe Brega în locul demisiei a cerut concediu și ajutor financiar, dar, de asemenea, mai tîrziu, a scris o cerere de demisie.

Sursa: socialistii.md