PERCHEZITII MATINALE

Ofițerii Centrului Național Anticorupție au descins în această dimineață în biroul șefului unei instituții guvernamentale.

Ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) au descins în această dimineață la Centrul pentru Achiziții Publice Centralizate în Sănătate. Purtătorul de cuvînt al CNA, Angela Starinschi, a declarat pentru Sputnik Moldova că perchezițiile au loc în cadrul ”dosarului insulina”.

La această oră, ofițerii CNA desfășoară percheziții în biroul șefului Centrului pentru Achiziții Publice Centralizate în Sănătate. Paralel, controalele se desfășoară și la firma care a cîștigat licitația pentru livrarea insulinei.

”Alte detalii nu avem. Vom veni cu informații suplimentare mai tîrziu”, a declarat pentru Sputnik purtătorul de cuvînt al CNA.

Secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Boris Gîlcă, a declarat anterior că în cadrul licitației pentru procurarea insulinei s-au comis unele ilegalități. Aceasta a fost cîștigată de o companie care a livrat un preparat produs în Ucraina, biosimilar al insulinei.

Sursa: sputnik.md