PARLAMENTUL, APEL CATRE STRUCTURILE DE FORTA SA NU EXECUTE ORDINILE UZURPATORILOR

Este sesizată comunitatea internațională

Parlamentul R. Moldova a decis, cu unanimitate de voturi, să declare în afara legii Guvernul precedent și a sesizat comunitatea internațională cu privire la situația din Republica Moldova.

„Parlamentul RM constată uzurparea puterii în stat de către fosta guvernarea antipopulară care a pierdut încrederea, atît din partea cetățenilor RM, cît și din partea comunității internaționale. Și în loc să cedeze pașnic puterea a decis să meargă pe calea destabilizării și escaladării violențelor”, se spune în declarație.

Deputații au făcut un apel către angajații instituțiilor de stat și structurilor de forță, cu îndemnul de a nu executa instrucțiunile ilegale și ordinile uzurpatorului, să treacă de partea poporului și a puterii legitime: Parlamentul, Președintele și Guvernul.

Totodată, Parlamentul i-a cerut PD-ului „să îndepărteze mercenarii din instituțiile de stat”.

„Solicităm tuturor cetățenilor să nu cedeze în fața provocărilor și să nu participe la acțiunile violente violente și ilegale organizate de Plahotniuc. Contăm pe înțelepciunea celor vizați că nu vor aduce țara în abisul contruntării civile”, se mai spune în declarația deputaților.