LA CE TEMPERATURA MOARE CORONAVIRUSUL, DE FAPT!

Doar așa îl putem eliminina de pe haine sau măști de protecție

Într-un timp în care tot mai multe țări sînt afectate de epidemia de coronavirus, specialiștii au realizat numeroase studii și au descoperit la ce temperatură moare, de fapt, virusul ce cauzează Covid-19!

 

Coronavirusul poate rezista pe haine timp de cîteva zile

Reputați oameni de știință ai Universității din Hong Kong au studiat atent particularitățile coronavirusului, pentru a afla la ce temperatură este afectat SARS-CoV-2 și în ce condiții acesta poate fi eliminat de pe diferite suprafețe.

După numeroase analize, cercetătorii au ajuns la concluzia că noul coronavirus rezistă pe suprafețe timp de șapte zile, dacă în mediu sînt 22 de grade. Dacă temperaturile cresc la 37 de grade, atunci rezistența se reduce la două zile. Cînd temperaturile ating 56 de grade, atunci coronavirusul dispare în aproximativ 30 de minute.

Nu doar temperatura este factorul de care oamenii trebuie să țină cont. Mai exact, cercetătorii din Hong Kong au dezvăluit că noul coronavirus rezistă pe măștile medicale de protecție chiar și o săptămînă (pe suprafața exterioară), motiv pentru care este recomandat fie să alegem măști de unică folosință, fie să le fierbem și să le dezinfectăm pe cele din materiale textile.

Pe țesături, virusul rezistă pînă la două zile. De aceea, specialiștii ne recomandă ca în perioada pandemiei de coronavirus să acordăm o atenție sporită inclusiv igienei hainelor.

Noul coronavirus moare după cinci minute, dacă este expus la temperaturi de 70 de grade Celsius. În funcție de temperatura aleasă veţi putea seta și durata ciclului de spălare al mașinii de spălat, pentru a vă asigura că hainele dumneavoastră sînt igienizate corect.

Sursa: a1.ro