Izolat și hăituit mai dihai decît Hitler, Putin se dă rotund, trîmbițînd că Rusia are mulţi susţinători în SUA şi în Europa

Rusia are mulţi susţinători în SUA şi în Europa, care sprijină Ucraina în confruntarea cu Armata rusă, a declarat, Vineri, Preşedintele rus Vladimir Putin, adăugînd că ţara sa nu intenţionează să se izoleze de restul lumii, potrivit EFE, scrie agerpres.  

„În SUA, avem o mulţime de oameni care gîndesc la fel ca noi, la fel şi în Europa. Elitele se comportă diferit, dar ştim că elitele nu promovează întotdeauna o politică în interesul propriului popor, iar aceasta se va întoarce, în cele din urmă, împotriva lor”, a afirmat Putin, adresîndu-se Consiliului legislatorilor Adunării Federale din Sankt-Petersburg.

Kremlinul, a subliniat Putin, nu intenţionează să meargă pe calea izolării. „Dimpotrivă, vom extinde relaţiile pragmatice, de la egal la egal, reciproc avantajoase şi exclusiv de parteneriat, cu ţările prietene din Eurasia, Africa şi America Latină”, a spus el.

„Suntem pregătiţi să lucrăm cu acei parteneri străini, companii şi corporaţii globale care ţin la reputaţia lor şi care doresc să coopereze cu Rusia”, a declarat Putin, în faţa liderilor celor cinci partide reprezentate în Parlament şi a altor deputaţi şi senatori marcanţi.

Putin i-a acuzat pe „foştii parteneri” ai Rusiei de distrugerea „maniacală” a canalelor de dialog, a dreptului internaţional şi de dorinţa de a-şi impune Moscovei regulile proprii.

„Care reguli? Nimeni nu le-a văzut. Cine le-a scris? Le scriu sub plapumă şi fac acolo ceva cu ele. Dar noi nu intenţionăm să ne băgăm sub plapuma lor şi nu intenţionăm să respectăm aceste reguli”, a spus Preşedintele rus, citat de media de stat ruse.

El a insistat asupra faptului că patriotismul şi serviciul public sunt ideale pentru Rusia, o „ţară-civilizaţie” care a devenit „unul dintre centrele autonome şi suverane ale marii lumi multipolare”.

Putin a subliniat că economia naţională a rezistat asaltului sancţiunilor occidentale, în timp ce autorii acestora plătesc consecinţele instabilităţii pe care ei înşişi au provocat-o.

În acelaşi timp, el a subliniat că, în vremuri de „agresiune economică din partea Occidentului”, Guvernul şi toate autorităţile locale trebuie să lucreze „ca un mecanism bine uns”.

Putin a dispus ambelor Camere ale Parlamentului federal – Duma de Stat şi Consiliul Federaţiei – să adopte măsuri pentru sprijinirea participanţilor la campania militară şi pentru „integrarea deplină” a celor patru teritorii ucrainene anexate (Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie).

„Acestea sunt pămînturile noastre istorice şi aceştia sunt oamenii noştri. Mulţi dintre voi aţi fost acolo. Cu ce se deosebesc ei de cealaltă parte şi de alte părţi ale naţiunii noastre? Cu nimic. Ei fac parte din poporul nostru”, a spus el.

Putin a emis, Joi seara, un decret, potrivit căruia toţi rezidenţii din teritoriile ucrainene ocupate care nu adoptă cetăţenia rusă pot fi deportaţi de la jumătatea anului 2024.

Economia rusă s-a confruntat cu multiple provocări în acest an, inclusiv cu o rublă mai slabă, venituri mai mici din energie şi o izolare sporită, avînd în vedere că ţările occidentale continuă să impună sancţiuni pentru acţiunile sale în Ucraina, notează Reuters.

Ministrul de Finanţe, Anton Siluanov, a declarat, Vineri, că prognoza Moscovei privind un deficit bugetar pentru 2023 care să nu depăşească 2% din produsul intern brut (PIB) este încă valabilă, dar că acesta va depinde de veniturile din petrol şi gaze, au relatat agenţiile de presă ruse.

IOAN Itzak 30.04.2023 - 09:58

Trebuie să-i amintească cineva acestui criminal odios că Siria și Iranul nu se află în Europa. Să lase propaganda mincinoasă și să se grăbească cu un buchet de flori la aeroport că vine tata Xi !!