IGOR DODON, VIZITE IN RAIOANELE BRICENI SI OCNITA

Duminică, 4 octombrie, Igor Dodon a mers în prima vizită prin țară în calitate de candidat înregistrat oficial la funcția de Președinte al Republicii Moldova.

“Întîlnirile cu alegătorii au început în două raioane de la nordul țării - Briceni și Ocnița. În centrul raional Briceni, în orașul Lipcani și în satul Tețcani, am discutat cu oamenii care, de regulă, sînt îngrijorați de aceleași probleme: salariile și pensiile, reabilitarea drumurilor, aprovizionarea localităților cu apă potabilă, susținerea agricultorilor și agenților economici.

Cunosc foarte bine grijile concetățenilor noștri. Cu atît mai mult că majoritatea problemelor din domeniul sănătății, educației, protecției sociale au fost mereu pe agenda noastră de lucru și vom continua să depunem eforturi pentru a implementa proiecte concrete în beneficiul oamenilor”, a menţionat Igor Dodon.

***

În satul Corjeuți, raionul Briceni, Igor Dodon a vizitat întreprinderea agricolă SRL Arman Plant.

Este cel mai mare producător de cartofi din Republica Moldova. În acest sezon, datorită irigării prin picurare, întreprinderea și-a dublat practic volumul recoltei: aproximativ 40 de tone la hectar de pe o suprafață totală de 150 de hectare. Aici sînt cultivate și alte legume.

Şeful statului a felicitat conducerea și colectivul gospodăriei cu ocazia rezultatelor bune pe care le-au obținut și le-am mulțumit pentru eforturile depuse în vederea asigurării securității alimentare a țării în aceste condiții dificile de secetă, pandemie și criză economică.

El a menționat că în cei patru ani de activitate a echipei PSRM, agriculturii i-a fost acordată asistență concretă și această practică va continua și pe viitor.

***

Preşedintele R. Moldova a vizitat cîteva localități din raionul Ocnița. În satul Corestăuți, el s-a familiarizat cu activitatea unei întreprinderi agricole, condusă de Eugen Condrațchi, care se ocupă de cultivarea fructelor, în special, a merelor.

“Noi avem livezi frumoase de meri de pe care atîrnă ciorchine grele de mere mustoase și gustoase – și toate acestea datorită muncii unor oameni extraordinari care în aceste zile recoltează roada bogată de fructe.

Le-am adresat mulțumiri pentru efort și dragoste față de pămîntul natal, dar și pentru că nu s-au descurajat în acest an atît de dificil, afectat de pandemie, secetă și criză economică. Am subliniat faptul că noi am ajutat și vom ajuta în continuare agricultorii noștri, în pofida tuturor dificultăților. Ca și pînă acum, vom lucra pentru oameni”, a declarat Igor Dodon.

***

În satul Grinăuți-Moldova Igor Dodon a vizitat biserica „Acoperămîntul Maicii Domnului” care a fost practic distrusă din cauza unui incendiu devastator din anul trecut. La momentul actual, structura construcției este restabilită aproape în întregime, urmează să fie finalizată construcția cupolelor, a acoperișului, instalate vitraliile și finisate lucrările de interior.

Tot aici, în curtea bisericii, Preşedintele a discutat cu locuitorii satului.

“Anterior, noi am acordat sprijin pentru restabilirea bisericii, or, religia ortodoxă este una dintre temeliile statalității noastre, iar apărarea valorilor tradiționale constituie unul dintre punctele cheie ale platformei mele electorale.

În același timp, susținerea localităților rurale ale Moldovei a fost și va fi o direcție prioritară de activitate pentru echipa noastră. Noi vom continua reabilitarea drumurilor, aprovizionarea localităților cu apă potabilă, gazificarea, iluminatul stradal, reciclarea deșeurilor. Noi vom crea locuri de muncă în baza platformelor industriale regionale, vom restabili instituțiile medicale și cele de învățămînt. Fără o stabilitate la sat nici țara nu poate fi prosperă”, a menţionat şeful statului.

***

Igor Dodon a avut o întrevedere cu locuitorii orașului Ocnița cărora le-a vorbit despre obiectivele cheie din platforma lui electorală. El le-a adresat mulțumiri orășenilor pentru întrebările pe care le-au adresat, cele mai multe dintre ele vizînd problemele sociale, crearea locurilor de muncă, dezvoltarea infrastructurii.

Totodată, Preşedintele le-a anunțat despre decizia de a crea în această zonă o platformă industrială, ceea ce va permite atragerea investițiilor și impulsionarea dezvoltării regiunii de nord a Moldovei.

Destinația finală a vizitei a fost satul Bîrnova, raionul Ocnița.

“Am fost bucuros să comunic cu cîteva zeci de persoane care au venit să adreseze întrebări despre ceea ce-i îngrijorează. Am remarcat buna informare a oamenilor noștri și dorința lor sinceră de a trăi în țară și de a contribui la prosperarea ei.

De asemenea, le-am vorbit despre realizările echipei noastre în domeniul politicii sociale, dezvoltării economiei naționale, consolidării statalității și în alte ramuri importante. I-am asigurat pe săteni că realizarea proiectelor naționale va continua, în pofida pandemiei, crizei și altor dificultățI”, a declarat Igor Dodon.