EXPLOZIE TERIFIANTA LA CHISINAU

În noaptea de sîmbătă spre duminică, în blocul nr. 11 de pe bulevardul Moscovei din Capitală a explodat o butelie de gaz.

Blocul de locuit nr. 11/5, bulevardul Moscovei, este avariat în proporție de 20 la stă, a declarat viceprimarul Capitalei Nistor Grozavu. Dar acum urmează că edificiul să fie examinat cu atenție de specialiști, care vor decide soarta de mai departe a acestuia: va fi reparat sau se va recurge la altă soluție.

Potrivit informațiilor preliminare, au decedat trei persoane, inclusiv un copil, iar șapte persoane, inclusiv un pompier, au fost rănite.

De altfel, în cadrul şedinţei Comisiei pentru Situații Excepţionale, convocată în dimineaţa zilei de premierul Pavel Filip, şeful Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Mihail Harabagiu, a informat că la faţa locului a fost găsită o butelie cu gaz cu robinetul deschis.

Butelia cu robinetul deschis a fost găsită într-un apartament de la etajul 16 din blocul situat pe bulevardul Moscovei 11, însă a şeful UGSU a precizat că nu se ştie exact la ce etaj a avut loc explozia.

Sursa: sputnik.md