VICEPRESEDINTII PARLAMENTULUI AU AVUT O INTREVEDERE CU DIRK WIESE – DEPUTAT GERMAN, COORDONATOR PENTRU COOPERAREA CU PARTENERIATUL ESTIC

Vicepreședinții Parlamentului Vlad Batrîncea, fracțiunea PSRM, Alexandru Slusari, fracțiunea ACUM Platforma DA, și Monica Babuc, fracțiunea PDM, au avut, astăzi, o întrevedere cu Dirk Wiese, deputat al Bundestagului german, coordonator pentru cooperarea cu societățile din Federația Rusă, Asia Centrală și țările Parteneriatului Estic pe lîngă Ministerul Afacerilor Externe al RFG.

La întrevedere a fost prezentă ambasadoarea Germaniei în Republica Moldova, Angela Ganninger.

Subiectele discuțiilor au vizat situația politică actuală din Republica Moldova, activitatea noului Guvern, cooperarea Parlamentului cu Guvernul, cu societatea civilă, implementarea reformelor.

În numele Președintelui Parlamentului Zinaida Greceanîi, vicespeakerul Vlad Batrîncea a adresat mulțumiri statului german pentru susținerea consecventă a Moldovei în multiple domenii. A fost remarcată asistența economică, Germania fiind unul dintre cei mai importanți parteneri comerciali ai Moldovei, precum și pe dimensiunea socială, educațională, culturală, etc.

Cei trei vicepreședinți au fost unanimi privind necesitatea respectării de către Republica Moldova a angajamentelor asumate în raport cu partenerii de dezvoltare ai țării, în special, în cadrul Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană.

Dirk Wiese a salutat faptul că Acordul de Asociere, precum și determinarea pentru implementarea reformelor, în primul rînd - în justiție, sînt importante pentru autoritățile Republicii Moldova.

Deputatul german a relevat despre deschiderea Germaniei pentru dezvoltarea continuă a relațiilor de colaborare cu Republica Moldova.

Dirk Wiese este deputat al Bundestagului din 2013 și face parte din fracțiunea Partidului Social-Democrat - una dintre cele mai importante forțe politice ale Germaniei, al cărei membru a devenit la 20 de ani.

Direcţia comunicare şi relaţii publice a Parlamentului RM