SPEAKERUL ZINAIDA GRECEANII A AVUT O INTREVEDERE CU PRESEDINTELE COMISIEI DE LA VENETIA

Zinaida Greceanîi s-a întîlnit, astăzi, cu Gianni Buquicchio, Președintele Comisiei Europene pentru Democrație prin Drept (Comisia de la Veneția). Întrevederea avut loc în marja Conferinței Europene a Președinților de Parlament ”Casa noastră comună europeană: următorii 70 de ani”, care se desfășoară în aceste zile la Strasbourg.

Speakerul a dat o apreciere înaltă parteneriatului continuu al Moldovei cu Comisia de la Veneția. ”Expertiza oferită de Dumneavoastră și opiniile constructive sînt foarte importante în implementarea reformelor, inclusiv în ajustarea eforturilor de avansare a acestora”, a declarat Președintele Parlamentului.

De asemenea, a fost remarcat rolul important al experților Comisiei Europene pentru Democrație prin Drept în misiunile electorale de observare a alegerilor.

Ziaida Greceanîi a subliniat că majoritatea parlamentară contează pe suportul continuu al Comisiei de la Veneția pentru a asigura transformările necesare în beneficiul cetățenilor țării.

Totodată, Președintele Parlamentului a reiterat angajamentul autorităților țării privind implementarea prevederilor Acordului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană.

”Acest angajament este o responsabilitate și un interes comun al coaliției, deoarece urmărește obiectivul dezvoltării țării și creșterea nivelului de trai al cetățenilor”, a menționat Zinaida Greceanîi.

Direcţia comunicare şi relaţii publice a Parlamentului RM