SEFUL STATULUI A AVUT O DISCUTIE CU CO-RAPORTORII APCE PENTRU REPUBLICA MOLDOVA

La Strasbourg, Președintele Igor Dodon a avut o întrevedere cu co-raportorii APCE pentru Republica Moldova Egidijus Vareikis și Maryvonne Blondin.

Președintele Dodon a salutat vizita de documentare a domnilor Vareikis și Blondin din iulie 2019, precum și cea a delegației Grupului de raportori pentru democrație a Comitetului de Miniștri al CoE din octombrie 2019, care reflectă interesul sporit al Consiliului Europei pentru țara noastră, continuarea parcursului democratic și avansarea reformelor necesare.

Șeful statului a reiterat poziția actualei guvernări privind reforma justiției și a apreciat rezultatul discuțiilor de săptămîna trecută purtate la Chișinău de Grupul de lucru ad-hoc pentru reforma justiţiei, creat în acest sens.

Președintele moldovean a menționat că sîntem determinați să promovăm o reformă veritabilă, în strictă conformitate cu standardele internaționale.

“Am dat asigurări că ne vom onora angajamentele asumate pentru încheierea procedurii de monitorizare a RM de către APCE și avansare la un alt nivel structurat cu APCE, acesta fiind unul din obiectivele actualului Guvern”, a subliniat Igor Dodon.

În alt context, oficialii au abordat aspecte cu privire la reglementarea diferendului transnistrean.

Pe finalul întrevederii, Igor Dodon a remarcat că mizăm pe o colaborare și un dialog constructiv și fructuos în continuare.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova