RETINUTI PENTRU SANTAJ PRIN AMENINTAREA CU MOARTEA

Doi bărbați au ajuns pe mîna poliției fiind suspectați că ar fi deposedat o persoană de actele de identitate, apoi, pentru o datorie inventată, prin aplicarea violenței și prin amenințare cu moartea, estorcau cîte 300 de euro de la victimă.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției, suspecții au vîrstele de 39 și, respectiv, 50 de ani. Unul dintre ei este administrator al unei companii de taxi din municipiul Chișinău, iar altul activează în calitate de taximetrist. Ultimul a fost anterior condamnat pentru mai multe infracțiuni.

La începutul lunii martie, un bărbat de 36 de ani a sesizat polițiștii despre faptele întreprinse de cei doi bănuiți. Victima a declarat că cei doi ar fi inventat un motiv de datorie la rezilierea contractului de muncă. Și anume, pentru deteriorarea unuia din automobilele companiei. Suspecții se duceau acasă la victimă la diferite ore, unde, prin amenințări cu moartea și răfuială fizică asupra familiei, cereau suma de 300 de euro.

Unul dintre suspecți a fost reținut pe 23 martie după ce ar fi primit suma pretinsă. În urma percheziției corporale, banii au fost ridicați. La scut timp a fost reținut și cel de-al doilea suspect.

Dacă vor fi găsiți vinovați, riscă închisoare de la 5 la 7 ani și amendă de la 42 500 la 67 500 de lei.

Sursa: IPN