REPUBLICA MOLDOVA SI FEDERATIA RUSA IMPLINESC 27 DE ANI DE LA STABILIREA RELATIILOR DIPLOMATICE

Astăzi se împlinesc 27 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre Republica Moldova și Federația Rusă.

În context, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a menționat că popoarele noastre frățești au trecut prin multe: avem o istorie comună, probleme și victorii comune. De asemenea, șeful statului a subliniat că, în acest an, marcăm aniversarea a 75-a de la eliberarea Moldovei de fascism, iar anul viitor, împreună cu Rusia și alte foste republici sovietice, vom sărbători 75 de ani de Victorie comună în Marele Război pentru Apărarea Patriei.

Totodată, Igor Dodon a subliniat că, astăzi, Republica Moldova tinde să restabilească parteneriatul strategic cu Federația Rusă și și-a exprimat convingerea că relațiile noastre bilaterale au perspective bune pentru a fi extinse și aprofundate.

Președintele țării a remarcat că Republica Moldova dorește să construiască o politică externă echilibrată bazată pe interesele naționale, iar parteneriatul strategic cu Federația Rusă va fi întotdeauna o parte deosebit de importantă a concepției politicii externe a țării noastre.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova

Virginia Filip 09.04.2019 - 19:51

Ne-am putea lipsi de aceasta Rusie. Nu ne-a facut bine si nu ne face bine in continuare. Asa ca sa sarbatoreasca Dodon, ca el e singurul incantat cand aude de Rusia.