PROCURORUL GENERAL, ALEXANDR STOIANOGLO, DESPRE RETINERILE DE LA BNM: CINE ESTE VIZAT

Acțiunile de urmărire penală întreprinse la Banca Națională a Moldovei continuă. Iată ce spune procurorul general despre reținerile de la BNM!

Procurorul General, Alexandr Stoianoglo nu știe cine a fost reținut și în general nu cunoaște dacă a fost reținută vreo persoană în cadrul acțiunilor penale efectuate la Banca Națională în dosarul privind furtul bancar. El afirmă însă că a permis accesul pentru reținerea și audierea fostei conduceri a Băncii Naționale a Moldovei. Stoianoglo a precizat că a dat această permisiune în privința viceguvernatorilor BNM Ema Tăbîrță, Aureliu Cincilei, Ion Sturzu și Dorin Drăguțanu. Potrivit procurorului-șef, aceste acțiuni au fost pregătite cu mult timp înainte.

„Noi sîntem siguri că Banca Națională este instituția care a fost implicată nemijlocit în fărădelegile legate de furtul miliardului”, a declarat Alexadr Stoianoglo după ședința Consiliului Superior al Procurorilor.

Amintim că Procuratura Anticorupție efectuează acțiuni de urmărire penală la Banca Națională a Moldovei în dosarul privind frauda bancară. (Sursa: sputnik.md)