PRESEDINTELE PARLAMENTULUI A AVUT O INTREVEDERE CU OMOLOGUL SAU DIN LITUANIA

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, a avut, astăzi, o întrevedere cu omologul său din Lituania Viktoras Prankietis, în marja Conferinței Europene a Președinților de Parlamente, desfășurată la Strasbourg în perioada 24-25 octombrie curent.

Zinaida Greceanîi și-a exprimat recunoștința pentru susținerea multidimensională oferită Republicii Moldova de către Republica Lituania. Părțile au discutat stadiul actual și perspectivele cooperării moldo-lituaniene, inclusiv oportunitățile de intensificare în continuare a colaborării interparlamentare și comercial-economice.

Oficialii au făcut un schimb de opinii referitor la reuniunea speakerilor din țările ”Nord-Baltic 8” (NB8), care, în anul curent, au ales să organizeze acest eveniment în Republica Moldova. Această reuniune reprezintă o platformă de promovare a Republicii Moldova și o oportunitate pentru prezentarea opotunităților economice pentru investitorii străini.

”Nord-Baltic 8” (NB8) este un format regional de cooperare, care întrunește opt state: Lituania, Letonia, Estonia, Danemarca, Islanda, Finlanda, Norvegia și Suedia. În arealul competențelor forului intră problemele regionale și internaționale de actualitate. În acest an, Republica Moldova pentru prima oară a fost aleasă ca țară gazdă a forumului Președinților de Parlament NB8.

Direcţia comunicare şi relaţii publice a Parlamentului RM