PRESEDINTELE PARLAMENTULUI A AVUT O INTREVEDERE CU MARYVONNE BLONDIN, CO-RAPORTOR AL COMISIEI DE MONITORIZARE APCE

Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere cu Maryvonne Blondin co-raportor al Comisiei de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, în marja Conferinței Europene a Președinților de Parlamente, desfășurată la Strasbourg în perioada 24-25 octombrie curent.

Oficialii au discutat despre reforma justiției și necesitatea implementării reformei conform standardelor intonaționale. În timpul întrevederii a fost menționată necesitatea abordării atente a subiectului și includerea opiniei Comisiei de la Veneția în proiectul final.

Maryvonne Blondin este parlamentară din Franța, Grupul Socialiștilor, Democraților și Verzilor, co- raportor al Comisiei de Monitorizare a APCE.

Amintim că la 3 octombrie curent a fost aprobat raportul de țară și rezoluția privind funcționarea instituțiilor democratice în Republica Moldova. Documentul încurajează reformele care vizează depolitizarea și independența instituțiilor, în special ale celor din sistemul judiciar. APCE a îndemnat autoritățile moldovenești, cu asistența Consiliului Europei, să continue eforturile de îmbunătățire a legislației electorale după abolirea sistemului electoral mixt, să reformeze sistemul judiciar, să lupte împotriva corupției și a spălării de bani și să investigheze frauda bancară.

Direcţia comunicare şi relaţii publice a Parlamentului RM