NULITATILE POLITICE MAJORITARE SI ADEVARATELE ELITE, CARE SINT IN PROVINCIE

Primari cărora guvernanţii şi majoritatea parlamentară ar trebui să le pupe mîinile şi picioarele

Cu totul şi cu totul întîmplător, am avut şansa încă unei revelaţii, iar asta în seara zilei de 28.09.2017, cînd degetul arătător al mîinii mele drepte a butonat telecomanda televizorului pe postul TV8, tocmai cînd începea emisiunea ”Politica”, moderată de Natalia Morari.

Cînd spun că am avut ”o nouă revelație”, nu exagerez cu nimic, iar prețuitul meu cititor a înțeles deja că am mai avut și altele, de-a lungul timpului. În emisiunea amintită, Morari i-a avut în calitate de invitați și pe Alexei Busuioc, primarul comunei Capaclia din raionul Cantemir; Nina Cereteu, primarul orașului Drochia și Gheorghe Răileanu, primarul orașului Cimișlia. Pe tot parcursul emisiunii, s-a discutat despre șantajările și presiunile exercitate de către PDM asupra aleșilor locali pentru a se înscrie în acest partid, discuția pornind de la arestarea abuzivă a președintelui raionului Dubăsari, Grigore Policinschi.

Policinschi a fost arestat în seara zilei de 26 Septembrie, fiind bănuit de abuz în serviciu, ulterior fiind eliberat, cu interdicția de a părăsi țara. Despre Policinschi, toată lumea știe că este un gospodar și un conducător absolut responsabil și respectabil, ilustrativ în acest sens fiind faptul că exercită cel de-al patrulea mandat cîștigat în această funcție. Din această perspectivă, este lesne de înțeles de ce PDM a fost nemulțumit că un astfel de om model nu vrea să devină membrul lor de partid, ca să-și apreteze imaginea și cu oameni cinstiți și buni gospodari. Firește că s-a argumentat temeinic că este vorba despre o făcătură juridică, de natură să-l intimideze pe Policinschi, să cedeze și să devină membru PDM.

Pornind de la acest caz, cei trei primari invitați în emisiune au explicat cu probe și fapte presiunile diabolice la care sînt supuși pentru a devenii membri ai PDM, începînd cu amenințări cu dosare penale fabricate la comandă și terminînd cu reduceri draconice de alocări bugetare pentru primăriile pe care le conduc. Aici nu vreau să intru în amănunte și să analizez tot ceea ce s-a discutat despre abuzurile PDM în teritoriu, căci nu asta mi-am propus. Vizionînd această emisiune, am fost teribil de impresionat personalitățile celor trei primari, de cunoștințele lor în domeniul juridic și administrativ-edilitar, de simțul lor de responsabilitate, de calitățile lor morale și de buna cunoaștere a realităților din țară și a celor în care sînt nevoiți să activeze.

Din aceste motive am și spus că am avut şansa încă unei revelaţii. Printre alte numeroase astfel de exemple, mi-am adus aminte și de primarul comunei Măgdăcești din raionul Criuleni, Liuba Cojocaru, un om responsabil și dedicat comunității, care a dorit să devină primar (este deja la al doilea mandat) pentru a munci pentru oameni, pentru a dezvolta și moderniza satul, nu pentru a se îmbogăți ea sau pentru a recurge la acte de corupție ”în interesul partidului”.

Revenind la cei trei primar amintiți, încîntarea mea față de ei este aceea că am putut constata că prin întreg cumulul de cunoștințe, experiențe și responsabilități sînt net superiori aproape tuturor înțepaților de deputați din majoritatea parlamentară a lui Plahotniuc. Astfel de oameni ar trebui să conducă țara, nu mercenarii deputați și guvernanți de la Chișinău! Astfel de oameni ar trebui să conducă țara pentru că ei cînd vorbesc despre lege și respectarea ei o fac la fel ca atunci cînd vorbesc despre respectarea poruncilor biblice! Ei sînt adevăratele elite, nu paraziții și nulitățile din majoritatea parlamentară! Ei sînt adevăratele elite pentru că au fost aleși pentru ceea ce știu și pot să facă, nu ca deputații selectați după calitatea slugărniciei arătate liderului de partid! Nu are Republica Moldova oameni? Ba are, dar îi lasă în provincie și, pe deasupra, îi mai și terorizează mafioții politici de la Chișinău, care se cred buricul Pămîntului, deși nu cred că merită să le pupe nici mîinile și picioarele unor astfel de primari, cum sînt cei trei amintiți!

Mihai CONŢIU

01.05.24 - 00:04
01.05.24 - 00:12
03.05.24 - 00:29
01.05.24 - 00:11
02.05.24 - 13:35
02.05.24 - 01:12
02.05.24 - 13:37
02.05.24 - 13:34
03.05.24 - 12:37
02.05.24 - 13:32
04.05.24 - 13:23
03.05.24 - 12:22
04.05.24 - 18:50
09.05.24 - 17:17
02.05.24 - 01:15