MOLDOVA APRECIAZA INALT SUPORTUL SUEDIEI

Republica Moldova apreciază înalt relația de parteneriat dintre Republica Moldova și Regatul Suediei. Țara noastră beneficiază plenar de suportul suedez în cadrul diferitelor programe, inclusive pentru Parlamentul Republicii Moldova,impactul cărora este resimțit de către cetățenii țării noastre. Declarația a fost făcută de Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, la întrevederea cu omologul său suedez, Andreas Norlén.

Președintele Parlamentului Republicii Moldova și Președintele Riksdagului Regatului Suediei au făcut un amplu schimb de opinii privind evoluția relațiilor de parteneriat și cooperare dintre țările noastre. Oficialul suedez a subliniat sprijinul plenar pentru reformele în țara noastră și a optat pentru intensificarea schimburilor comercial economice între cele două state.

Zinaida Greceanîi a exprimat recunoștința pentru asistența valoroasă acordată Moldovei prin intermediul Agenției Suedeze pentru Dezvoltare Internațională (SIDA) în diverse domenii.

Părțile s-au pronunțat pentru continuarea cooperării bilaterale pe toate dimensiunile, inclusiv la nivel local.

În mod aparte a fost discutată cooperarea interparlamentară. Speakerul moldovean s-a arătat convinsă că summitul Președinților de Parlament din Statele Nordice și Baltice (NB8), care va fi găzduit în decembrie de Moldova, va contribui la o mai bună colaborare dintre forurile legislative ale țărilor noastre.

Întrevederea dintre cei doi speakeri a avut loc la Strasbourg, în cadrul Conferinței Europene a Președinților de Parlament.

Direcţia comunicare şi relaţii publice a Parlamentului RM