MESAJ CU PRILEJUL ANIVERSARII A 29-A A CREARII POLITIEI

STIMAȚI ANGAJAȚI ȘI VETERANI AI POLIȚIEI,

Vă adresez cele mai sincere felicitări cu prilejul împlinirii a 29 de ani de la crearea Poliției – instituția publică a cărei misiune primordială este apărarea drepturilor și libertăților persoanei prin supravegherea asupra respectării valorilor statale.

În numele tuturor cetățenilor, țin să exprim gratitudine pentru devotamentul polițiștilor care au ocrotit, de-a lungul istoriei noastre tumultoase, ordinea de drept și suveranitatea țării.

Republica Moldova datorează cea mai sinceră recunoștință celor care sînt pe prima linie de apărare împotriva ilegalităților și care, în pofida dificultăților actuale din societate, își depun zilnic efortul de păstrare a ordinii publice și securității oamenilor.

Cred că această ocazie oferă și momentul potrivit pentru a aduce un omagiu celor care au făcut sacrificiul suprem ‒ și-au dat viața pentru siguranța și libertatea fiecăruia dintre noi. Este de datoria noastră să le purtăm cinste și să le apreciem fapta prin construirea unui stat unit și prosper pentru generațiile viitoare.

Vă urez tuturor, angajaților actuali și veteranilor, împliniri profesionale și satisfacție morală în carieră, iar familiilor Dumneavoastră, care Vă sprijină în realizarea misiunii deloc ușoare, multă sănătate și bunăstare.

Să aveți parte de perseverența necesară pentru a continua serviciul Patriei, întru binele poporului și al Republicii Moldova.

Igor Dodon, Preşedinte al R. Moldova