LISTA MEDICAMENTELOR COMPENSATE A FOST EXTINSA

A fost extinsă lista medicamentelor compensate din fondurile asigurării obligatorii de asistență medicală cu un preparat pentru tratamentul de lungă durată a osteoporozei. E vorba de preparatul cu denumirea generică „acid alendronic”, sub formă de comprimate, care va avea o rată de compensare de 40%.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Sănătății, Lista de Denumiri Comune Internaționale a medicamentelor compensate a fost completată și cu doze și forme noi, după cum urmează: salmeterolum+fluticasonum, suspensie de inhalat pentru tratamentul maladiilor respiratorii la copii; bilastinum, comprimate pentru tratamentul epidermolizei buloase; clemastinum, soluție injectabilă pentru tratamentul epidermolizei buloase; acetylcysteinum, capsule și soluție pentru tratamentul astmului bronșic la copii și în tratamentul infecției cu coronavirus de tip nou.

O altă prevedere vizează modul de prescriere și eliberare a medicamentelor psihotrope compensate. La fel, au fost efectuate modificări la Reţeta-model pentru prescrierea medicamentelor compensate din fondurile asigurării obligatorii de asistenţă medicală.

Noile reglementări vor intra în vigoare în momentul publicării ordinului respectiv al ministerului în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Sursa: IPN