LA COMRAT, PRESEDINTELE IGOR DODON A AVUT O INTREVEDERE CU BASCANUL GAGAUZIEI, IRINA VLAH

“Am discutat mai multe subiecte privind dezvoltarea regiunii. O atenție specială am acordat chestiunii adoptării bugetului autonomiei pentru anul 2020, specificînd unele dificultăți în sfera financiară și fiscală. Totodată, am subliniat importanța implementării proiectelor sociale planificate, inclusiv a celor realizate cu sprijinul Turciei și a altor parteneri externi.

De asemenea, am discutat despre adoptarea pachetului de legi pentru Găgăuzia care vizează armonizarea actelor juridice ale Autonomiei cu legislația națională.

În alt context, am examinat cum decurg pregătirile pentru sărbătorirea a 25 de ani de la adoptarea Legii „Cu privire la statutul juridic special al Găgăuziei (Gagauz Yeri)”, eveniment care va avea loc pe data de 23 decembrie curent, sub egida Președintelui țării.

La finalul vizitei de lucru în sudul țării, am participat la slujba de sfințire a Casei Parohiale a Catedralei „Sf. Ioan Botezătorul”, unde anterior am acordat suport pentru reparația clopotniței. Împreună cu Episcopul de Cahul și Comrat, Anatolie m-am rugat pentru pace în țara noastră, pentru prosperitatea și bunăstarea cetățenilor Republicii Moldova”, a scris şeful statului pe pagina sa de Facebook.