IGOR DODON A AVUT O INTREVEDERE CU COMISARUL PENTRU DREPTURILE OMULUI AL CONSILIULUI EUROPEI

La Strasbourg, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu Comisarul pentru Drepturile Omului al Consiliului Europei, Dunja Mijatović.

Șeful statului a mulțumit dnei Mijatović pentru sprijinul constant al Consiliului Europei şi deschiderea pentru a asista Republica Moldova pe calea reformelor.

Totodată, președintele Igor Dodon a subliniat că adoptarea Planului Naţional de Acţiuni în domeniul Drepturilor Omului 2018-2022 a fost posibilă inclusiv datorită sprijinului Consiliului Europei prin intermediul Planului de Acţiuni al CoE pentru RM 2017-2020.

Mai mult, președintele moldovean a menționat că Planul de Acțiuni al CoE pentru RM 2017-2020 are un rol important în procesul de transformare pozitivă a RM şi autoritățile naţionale sînt angajate plenar în implementarea prevederilor acestuia.

De asemenea, un subiect aparte în cadrul discuției l-a constituit situația legată de apărarea drepturilor omului în regiunea transnistreană, care provoacă îngrijorarea autorităților constituționale ale Republicii Moldova. În acest sens, Igor Dodon a reiterat că mizăm în continuare pe implicarea partenerilor din Consiliul Europei.

Pe finalul întrevederii, Președintele Republicii Moldova a invitat-o pe Dunja Mijatović să efectueze o vizită în Republica Moldova, inclusiv în regiunea transnistreană.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova