GUVERNUL S-A INTRUNIT IN ULTIMA SEDINTA DIN ANUL 2019

Guvernul s-a întrunit în ședință. Cabinetul de miniștri a examinat și a luat decizii asupra a 45 de proiecte incluse pe ordinea de zi. În debutul ședinței, premierul a felicitat colegii din Guvern cu prilejul sărbătorilor de iarnă, le-a mulțumit pentru munca depusă și le-a urat forțe noi în anul care vine.

În lista deciziilor aprobate astăzi de Cabinet se numără: menținerea în anul 2020 a marjei maxime de 2%, aplicată la creditele luate pentru ”Prima Casă”; simplificarea mecanismului de calculare a amortizării în scopuri fiscale – ceea ce va duce la optimizarea cheltuielilor suportate de oamenii de afaceri; majorarea cuantumului salariului mediu lunar pe economie, prognozat pentru 2020, care va constitui aproape 8 mii de lei.

Printre proiectele sociale aprobate au fost creșterea indemnizației unice la nașterea copilului cu aproape 400 de lei; majorarea numărului de beneficiari ai ajutorului social cu 2300 familii și, suplimentar, încă alte 3 mii de familii vor primi ajutorul pentru perioada rece a anului. Cabinetul de miniștri a susținut și Proiectul pentru ratificarea Convenției Consiliului Europei privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice.

Totodată, Guvernul a decis numirea lui Rostislav Rotari în funcţia de secretar general al Ministerului Apărării; Valeriu Secaș - secretar general adjunct al Guvernului și Viorel Iustin - director general al Agenției de Stat pentru Proprietatea Intelectuală.

La finalul ședinței, membrii Cabinetului de miniștri au avut parte de colinde şi urături. Cetele de colindători au venit de la Liceul ”Ion Creangă” și Colegiul de Medicină și Farmacie din Chișinău. Prim-ministrul le-a mulţumit pentru urările de bine şi le-a oferit colaci și daruri, potrivit tradiţiei.

Direcţia comunicare şi protocol a Guvernului RM