BUCURII EUROPENE PENTRU PARTICIPANŢI ÎN REDACŢIA „MOLDOVA SUVERANĂ”

Au fost înmînate premiile la concursul de eseuri „Pariaţi pe UE”

Vineri, 14 noiembrie, redacţia cotidianului naţional „Moldova Suverană” i-a înseninat cu premii pe absolut toţi participanţii la concursul de eseuri cu tematica „Pariaţi pe UE”. Astfel, Premiul I, în valoare de 3.000 de lei, un set de cărţi şi diploma aferentă, i-a revenit Danielei Timofti, studentă, anul II, USM

Premiul II, în valoare de 2.500 de lei, un set de cărţi şi diploma, a fost cîştigat de către Tudor Muruzac, student în Oslo, Norvegia. Premiul III, în valoare de 2.000 de lei, un set de cărţi şi diploma, i-a fost atribuit Dorinei Ispir, studentă, anul II, USM. O menţiune specială, 800 de lei, un set de cărţi şi o tabletă, i-a fost acordată Cristinei Cernei din satul Hădărăuţi, raionul Ocniţa.

Alţi 21 de concurenţi au primit cîte o menţiune, 800 de lei şi un set de cărţi. Aceştia sînt: Lungu Daniela, Ana Fortuna, Otilia Grubîi, Natalia Cibotaru, Corina Nistor, Victoria Bobeică, Cătălin Căpreanu, Carolina Ţurcanu, Ana-Maria Osadci, Tatiana Cojucari, Mihaela Băieşu, Dumitriţa Băieşu, Anna Posîpaichina, Caterina Ghemu, Cristina Vicol, Elena Ţurcan, Mihail Cebotari, Ana-Alexandrina Crigan, Diana Creţu, Ana Savciuc şi Alexandra Andreiciuc.

concurs555.jpg

Acest concurs desfăşurat de „Moldova Suverană” nu ar fi fost cu putinţă fără sprijinul total şi generos al Uniunii Europene. Aşa cum v-am mai spus, spre a îndepărta orice urmă de suspiciune cu privire la bănuite note de subiectivism, redacţia cotidianului „Moldova Suverană” a decis ca jurizarea eseurilor să fie făcută de către specialişti europeni, lucru care, de altfel, s-a şi întîmplat.

Toţi cîştigătorii premiilor au constatat deja că şi cele cîte trei cărţi oferite de Uniunea Europeană tuturor participanţilor sînt extrem de valoroase. Prima carte este volumul „Să înţelegem UE” al autorului John McCormick – Pentru un tînar care are puterea de a schimba lumea „Uniunea Europeana v-a convins că reprezintă acel factor de care Republica Moldova are nevoie pentru a se dezvolta şi moderniza. Faceţi-vă credinţa cunoscută şi împărtăşiţi apropiaţilor cunoştinţele dumneavoastră despre beneficiile pe care Republica Moldova le va avea dacă va continua parcursul european. Împreună puteţi clădi un viitor aşa cum aveţi nevoie.”

Ce-a de a doua carte se intitulează„Dicţionar trilingv al UE” - Pentru o mai bună aprofundare a conceptelor utilizate în UE. „Vă dorim ca incursiunea în termenii specifici Uniunii Europene să reprezinte un demers util pentru identificarea şi înţelegerea mecanismelor acestei structuri. Cunoaşterea înseamnă putere, iar puterea schimbă lumea.”

Ce-a de-a treia carte oferită se intitulează „Cum funcţionează Uniunea Europeană”, cu supratitlul „Să înţelegem politicile Uniunii Europene, avînd şi subtitlul „Ghidul instituţiilor UE pentru fiecare”.

Aşa cum v-am mai spus, la fiecare apariţie, ziarul nostru va publica eseurile tuturor participanţilor la concurs. Prin urmare, pariaţi pe UE, iar redacţia cotidianului naţional „Moldova Suverană”, pe mai departe, va veni cu noi astfel de concursuri în întîmpinarea cititorilor!

Moldova Suverană