MINISTERUL EDUCAŢIEI NU VA RENUNŢA LA CAMERELE VIDEO LA EXAMENELE DE BAC

Ministerul Educaţiei a declarat, pe 9 aprilie, că dotarea cu camere de luat vederi a centrelor de BAC este o măsură care vine să asigure un proces corect de evaluare a cunoştinţelor candidaţilor. Aceeaşi sursă susţine că orice speculaţie de ordin politic nu îşi are rostul în acest context.

Ministrul Educaţiei în exerciţiu, Maia Sandu, a menţionat pe 9 aprilie, în cadrul unei conferinţe de presă, că toate acţiunile întreprinse de minister au ca scop să pună în valoare elevii care au dat dovadă de performanţe şi să-i descurajeze pe cei care vor să copieze la examene. „Noi nu sîntem prima ţară care trece printr-o astfel de experienţă cu camerele de luat vederi la examene şi cred că putem să adoptăm această procedură internaţională pozitivă în acest sens”, a remarcat oficialul.

De asemenea, viceministrul Educaţiei în exerciţiu, Igor Grosu, a comunicat, la aceeaşi întrunire, că nici un centru de bacalaureat nu va fi supraaglomerat. „Cînd am selectat centrele de BAC, am ţinut cont de capacitatea fiecărei instituţii. Cu alte cuvinte, e vorba de săli de studii, săli de festivităţi şi săli pentru sport. Nicidecum nu vom plasa 500 de candidaţi în aceeaşi sală, aşa cum s-a menţionat”, a spus sursa citată.

Reacţia Ministerului Educaţiei vine după ce liderul PL Mihai Ghimpu a făcut o declaraţie prin care condamnă intenţia ministerului de a monitoriza candidaţii la BAC cu camere video şi de a concentra peste 28.000 de elevi în doar 100 de centre de BAC.

Moldpres