MARCEL DARIE VA LUPTA PENTRU POSTUL DE PRIMAR AL CAPITALEI

Unul din cei mai activi reprezentanţi ai societăţi civile, preşedintele Asociaţiei „Pro Chişinău” Marcel Darie, a decis să candideze la funcţia de Primar al municipiului Chişinău. Alegerile locale vor avea loc în primăvara-vara anului 2015.

Într-un interviu acordat pentru Ziarul Naţional, Marcel Darie a spus că în ultimii Chişinăul se confruntă cu o adevărată criză.

“Primarul numai oficial a lipsit de la serviciu 83 de zile, dar dacă e să luam în calcul faptul că în această privinţă nu este verificat de nimeni, dar din spusele mai multor angajaţi practic nu este de găsit la serviciu, atunci putem conchide că mai mult de jumătate de timp lipseşte din Primărie. Acum, locuitorii capitalei se întreabă dacă la Primărie avem nevoie de un politician sau de un gospodar, manager competent. Am încredinţat capitala pe mîna unui om care în viaţa lui nu a fost în stare să organizeze şi să creeze niciun loc de muncă. Acum rezultatul îl resimţim practic în orice domeniu”, afirmă Marcel Darie.

În opinia sa, în ultima perioadă asistăm la o polarizare fără precedent a societăţii pe criterii geopolitice.

„Acest fapt a dăunat enorm de mult şi în 2011, cînd a fost ales în fruntea capitalei un politician populist şi demagog, care a folosit anumite valori ale noastre şi slogane politice pentru a-şi acoperi hoţiile şi incompetenţa totală. Consider că unica soluţie pentru a salva Chişinăul de dezastru şi de lupte politice interminabile este să vină în fruntea mun. Chişinău o persoană neafiliată politic, integră, un manager competent şi cu voinţă administrativă şi politică bine pronunţată”, a spus Darie.

Activistul consideră că platforma ONG-ului „Pro Chişinău”, de pe care se va lansa în această campanie, este una foarte potrivită doleanţelor chişinăuienilor.

„Sînt convins că chişinăuienii îşi doresc o administrare competentă care să poată asigura transparenţa decizională şi un lider puternic şi responsabil în Chişinău. Mai mult ca atît, noi sîntem în căutarea şi identificarea unei soluţii care să ne permită să participăm şi cu o echipă puternică, formată din diverşi specialişti care vin anume din societatea civilă. Atuurile unei astfel de echipe vor fi experienţa, competenţa şi integritatea. Sînt ferm convins că de această dată societatea civilă va avea un cuvînt greu de spus, iar chişinăuienii vor alege un Primar competent şi responsabil cu care se vor mîndri pe viitor”, a precizat Marcel Darie.

Activistul susţine că are soluţii practice pentru problemele cu care se confruntă municipiul. Despre acestea, dar şi multe altele, puteţi citi pe www.darie.md.

Sursa: Moldpres