PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA A AVUT O INTREVEDERE CU AMBASADORUL REGATULUI TARILOR DE JOS

Președintele țării, Igor Dodon, a avut o întrevedere de rămas bun cu Ambasadorul Regatului Ţărilor de Jos în Republicii Moldova, cu reședința la București, E.S. Stella Ronner-Grubačić.

Șeful statului a apreciat înalt activitatea dnei Ambasador în țara noastră pe parcursul mandatului său la Chişinău, subliniind că relațiile bilaterale moldo-olandeze au o evoluție foarte bună.

Președintele RM a exprimat mulțumiri pentru asistența substanțială oferită de guvernul Olandei pentru proiectele implementate în ţara noastră, în special, prin intermediul programului MATRA.

De asemenea, Igor Dodon a subliniat că pledează pentru consolidarea relaţiilor comercial-economice şi intensificarea schimburilor comerciale cu Olanda precum și pentru atragerea investitorilor olandezi în economia naţională.

În alt context, oficialii au vorbit despre situația politică actuală din Republica Moldova. Șeful statului a reiterat faptul că este o premieră această susținere comună acordată țării noastre de cele mai mari forțe - Rusia, SUA și Uniunea Europeană, precum și consensul intern al partidelor politice care au viziuni ideologice și geopolitice diferite. ”Acest fapt ne oferă șanse mari pentru dezvoltarea Republicii Moldova și este un bun exemplu pentru alte state”, a specificat Igor Dodon.

În finalul întrevederii, Președintele țării și-a exprimat încrederea că odată cu numirea noului ambasador, relaţiile moldo-olandeze vor cunoaşte și în continuare un ritm ascendent de dezvoltare în diverse domenii de interes reciproc.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova