PRESEDINTELE IGOR DODON SE AFLA INTR-O VIZITA DE LUCRU LA HINCESTI

Președintele Igor Dodon continuie vizitele în teritoriu. Astăzi, șeful statului se va afla toată ziua în raionul Hîncești unde se va întîlni cu conducerea orașului, primarii și consilierii raionali, primarii și consilierii din satele Crasnoarmeiscoe, Tălăești, Bujor și Nemțeni, va vizita gimnazii și grădinițe de copii, va discuta cu oamenii și, neapărat, va felicita familiile longevive și cele cu mulți copii.

Inițial, președintele Dodon a mers la Consiliul Raional Hîncești unde a salutat agricultorii din raion, prezenți la o întîlnire cu ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju, pentru a discuta problemele existente în domeniu.

Pe scurt, șeful statului le-a comunicat agricultorilor despre acțiunile actualei guvernări de susținere a sectorului agricol, despre intenția celor mai mari companii de produse petroliere din Moldova, la solicitarea președintelui țării, de a oferi o reducere la combustibil pentru lucrările agricole de primăvară și a răspuns la întrebările celor prezenți.

Apoi, Igor Dodon a avut o întrevedere cu Alexandru Botnari, primarul orașului Hîncești.

Șeful statului l-a felicitat pe domnul Botnari cu prilejul zilei de naștere, urîndu-i sănătate și succes în activitatea pe care o desfășoară.

În cadrul discuției Igor Dodon a salutat intențiile conducerii orașului de a organiza în luna mai, curent, un forum economic regional cu participarea agenților economici din toate raioanele adiacente, care ar avea drept scop evidențierea oportunităților de dezvoltare a regiunii.

De asemenea, Președintele Igor Dodon a încurajat inițiativa de creare a unui parc industrial în Hîncești care ar contribui la dezvoltarea infrastructurii și crearea locurilor noi de muncă în această zonă.

Șeful statului a menționat că aceste proiecte se încadrează în politica de relansare economică a țării noastre și vor fi susținute integral de către actuala conducere a țării.