PARTIDUL PLATFORMEI DA VA PICHETA PRESEDINTIA DUPA PROMULGAREA „NOTEI DE PLATA PENTRU MILIARD”

Partidul Politic „Platforma Demnitate și Adevăr” a anunțat o acțiune de protest în fața președinției pentru ziua de 5 octombrie, la ora 14:00. Inițiativa vine după ce președintele Nicolae Timofti a promulgat cele șapte legi, printre care și transformarea banilor dispăruți din sistemul bancar în datorie publică.

„În loc să acționeze în interes național, suspendînd hotărîrea abuzivă a Guvernului Filip și atacînd-o la Curtea Constituțională; în loc să demareze imediat un referendum pentru a cere opinia poporului într-o chestiune ce vizează întreaga populație, șeful statului a executat tacit ordinul coordonatorului Plahotniuc. Pe final de mandat, Nicolae Timofti a confirmat că nu este un președinte credincios Constituției. Prin acțiunile și, mai ales, inacțiunile sale, președintele se face complice la furtul secolului. Nu putem tolera acest act de înaltă trădare!”, scrie în comunicatul emis de PPDA.

Partidul Platformei DA cheamă și alte forțe politice la protest. „Subiectul împovărării cetățenilor cu miliardele furate nu poate fi unul de dezbatere politică”, motivează ei.

Amintim că cei din PPDa a anunțat protest și pentru ziua de luni, 4 octombrie, cînd Parlamentul trebuia să examineze moțiunea de cenzură contra Guvernului Filip.

Sursa: Agora.md