DE PASTI SE VA ASIGURA LIBERA CIRCULATIE PESTE NISTRU

Liber de Paști peste Nistru. În perioada sărbătorilor pascale, va fi asigurată libera circulație în și dinspre localitățile amplasate în stînga Nistrului și municipiul Bender. Decizia fost luată ca urmare a corespondenței purtate la nivelul reprezentanților politici în procesul de negocieri privind reglementarea transnistreană, se arată într-un comunicat de presă al Biroului politici de reintegrare.

Ținînd cont de recomandările OMS și evoluția procesului de imunizare a populației, în apelul său către Tiraspol, Chișinăul a menționat necesitatea prelungirii acestei abordări și pentru perioadele următoare. De asemenea, s-a reiterat că relansarea circulației nestingherite între ambele maluri este în interesul cetățenilor, se mai spune în comunicat.

Potrivit răspunsului recepționat de la Tiraspol, în perioada 30 aprilie-10 mai 2021, trecerea prin așa-numitele puncte de control transnistrene va fi permisă fără impunerea restricțiilor anterior menținute și în lipsa coordonărilor efectuate cu ,,centrele de criză” locale.

Totodată, în document se punctează că în cazul unei reduceri a cazurilor de infectare cu COVID-19, se va examina posibilitatea revenirii la mecanismul de circulație al cetățenilor, aplicat pînă la perioada instituirii regimului de carantină. Dar, despre eventualele schimbări, Biroul politici de reintegrare va anunța suplimentar.

Sursa: IPN