CONSTITUTIONALIST, DESPRE POLITICA ECHILIBRATA PROMOVATA DE PRESEDINTE: ACEASTA TREBUIE SA FIE IDEEA NATIONALA A TUTUROR FORTELOR POLITICE DIN MOLDOVA

Fostul președinte al Curții Constituționale, Victor Pușcaș, constată că Președintele țării, Igor Dodon, înțelege foarte bine rolul și misiunea statului Republica Moldova la etapa actuală. Într-o postare pe Facebook, Pușcaș scrie despre politica echilibrată promovată de șeful statului, care a fost caracterizată de către unii ca fiind "podul de aur Est-Vest".

"În acest context, ne amintim de Grigore Ureche, cronicar, care, la timpul său, constatînd specificul geopolitic al Moldovei istorice, menționa: Moldova, "fiind în calea tuturor răutăților", trebuia să supraviețuiască, fiind statuată geografic la intersecția a trei imperii, a trei mari religii și a trei curente ideologice. Avînd conducători înțelepți, Moldova istorică, pe parcursul secolelor, realizînd cu succes misiunea statului de apărare a "drumului moldovenesc", ca punte de legătură între Nordul și Sudul Europei, între Nordul Europei și Orientul Apropiat, de apărare a creștinătății, fiind numită și "poarta Creștinătății", și altele, în condiții foarte grele și-a păstrat suveranitatea și independența. În astfel de condiții, se dezvoltă în prezent și Moldova de Răsărit – Republica Moldova, recunoscută de peste 180 de state ale lumii”, a scris fostul judecător constituțional.

Victor Pușcaș consideră că această idee ar trebui să fie una națională, a tuturor forțelor politice din Republica Moldova.