AUTORITATILE AU ATENTIONAT ASUPRA ESCROCHERIILOR PRIVIND CURSELE CHARTER IN PERIOADA STARII DE URGENTA

Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) a atenţionat despre posibile escrocherii în vederea efectuării unor curse charter, în condiţiile de criză generată de infecţia COVID-19. Cetățenii R. Moldova sînt îndemnaţi să se informeze din surse oficiale.

Potrivit instituţiei, ar putea crește numărul cazurilor de escrocherie, inclusiv prin intermediul rețelelor de socializare, care țintesc persoane ce intenționează să revină acasă, publicînd date false despre efectuarea unor curse charter. Pentru acestea se percepe şi o plată în avans, pe conturi deținute în diferite sisteme electronice de plăți cum ar fi PayPal, WebMoney etc.

„Pentru a nu cădea pradă schemelor de escrocherie, sugerăm tuturor cetățenilor moldoveni să fie precauți și să se informeze doar din surse oficiale privind zborurile charter care sînt efectuate în scopul repatrierii cetățenilor R. Moldova din alte state: pagina web a Autorității Aeronautice Civile (www.caa.md), a Guvernului (www.gov.md), a Ambasadei sau Consulatului Republicii Moldova din țara respectivă (https://mfa.gov.md/sites/default/files/tabel.pdf)”, au explicat surse de la AAC.

În perioada stării de urgenţă (17 martie -15 mai 2020), toate cursele charter, prin care sînt evacuați cetățenii Republicii Moldova din alte state, sînt aprobate de către Comisia Națională pentru Situații Excepționale, fiind prevăzute în Dispozițiile emise de către aceasta și pot fi accesate pe: https://gov.md/ro/content/informatii-privind-coronavirus.

La rîndul său, Autoritatea Aeronautică Civilă va publica informații cu referire la cursele charter aprobate de către Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova pe pagina web oficială www.caa.md, precum și pe pagina de Facebook a AAC.

Pînă în prezent, conform Dispoziției nr. 3, din 23 martie, a Comisiei pentru Situaţii Excepţionale, au fost aprobate următoarele curse charter: curse charter operate de Air Moldova: 24 martie 2020 – Chișinău-Paris (Beavais)-Chișinău; 25 martie 2020 - Chișinău-Paris (Beavais)-Chișinău. Curse charter operate de Flyone: 25 martie 2020 – Chișinău - Londra (Southen)- Chișinău; 26 martie 2020 – Chișinău - Istanbul - Chișinău; 26 martie 2020 – Chișinău-Moscova (Vnukovo)-Chișinău.