COMPATIBILITĂŢI ZODII

Săgetător - Săgetător

Săgetător cu Săgetător: încap două săbii în aceeaşi teacă?

Se spune că, în astfel de cazuri, cei doi sînt destul de asemănăntori ca să nu se contrazică şi destul de diferiţi ca să nu se plictisească împreună.

Totul este să se găsească un Săgetător mai "terestru" (la care calitatea de călăuză să fie mai pronunţată), cu un Săgetător mai "metafizic" (la care latura teoretică să fie mai activă), în aşa fel încît cel care este capabil să aplice, să-l poată ajuta permanent pe cel dotat să gîndească.

Practicianul va da farmec vieţi, iar teoreticianul îi va da un înţeles şi o direcţie. Unuia îi va plăcea să cutreiere lumea cu piciorul, iar celuilalt îi va plăcea s-o descopere cu mintea; unul va călători "în afară", iar celălalt va călători "în interior"; în felul acesta, aventura existenţială va fi completă şi complexă, deopotrivă pasională şi spirituală, iar iubirea o continuă descoperire reciprocă, presărată permanent cu "aşa simt şi eu" sau cu "tu nu gîndeşti tot aşa?".

Explorîndu-se permanent şi conştienţi că fiecare fiinţă umană se descoperă cu răbdare, acest cuplu de Săgetători poate fi unul dintre cele mai fericite dacă aspectele comune îi ajută să-şi transforme diferenţele în complementaritate afectivă şi de caracter.