Pe parcursul unei anchete pentru terorism, Poliţia israeliană a arestat-o pe sora liderului Hamas

Poliţia israeliană a anunţat, Luni, că a arestat-o pe sora liderului Hamas, Ismail Haniyeh, în Israel, unde aceasta locuieşte, în cadrul unei anchete pentru terorism întreprinse de Poliţia şi Shin Bet (securitatea internă), transmite AFP, potrivit Agerpres.

Sabah Abdel Salam Haniyeh, în vîrstă de 57 ani şi cu cetăţenie israeliană, ”este suspectată de a avea contacte cu agenţi ai Hamas şi de a se identifica cu organizaţia, incitînd la comiterea de acte de terorism în Israel şi susţinîndu-le”, a declarat un purtător de cuvînt al Poliţiei pentru AFP.

La percheziţia întreprinsă în casa din Tel-Sheva, în Sudul ţării, Poliţia a descoperit mai ales documente, telefoane şi ”probe care o leagă de comiterea de infracţiuni grave împotriva securităţii statului Israel”, a mai spus purtătorul de cuvînt.

Armata israeliană duce un război în Fîşia Gaza împotriva Hamas considerat de Israel drept organizaţie teroristă şi al cărei lider, Ismail Haniyeh, se află în Qatar.

Potrivit agenţiei israeliene TPS, femeia va fi adusă în faţa unui magistrat din Beer-Sheva pentru prelungirea detenţiei.