Horoscop săptămînal

BERBEC. Aceasta săptămînă va fi dedicată aspectelor sentimentale ale existentei: relaţia de cuplu, familia, prietenii apropiaţi. Perioada se anunţă favorabilă în sensul că relaţiile vor evolua, se vor aprofunda, conflictele vor fi soluţionate calm şi rapid şi există chiar probabilitatea creării unor legături noi. La locul de muncă, cineva nu le vrea tocmai binele şi poate răspîndi tot felul de zvonuri şi acuzaţii grave. În dragoste, cei care au relaţii stabile pot începe să-şi facă planuri mari.

TAUR. Taurii vor fi foarte preocupaţi de starea lor financiară. Zilele acestea aproape totul se învîrte în jurul banilor: tranzacţii, cumpărături, investiţii, datorii, speculaţii... nu prea le mai ramîne timp şi de altceva. Cîştiguri mari nu se întrevăd în această perioadă, dar asta nu înseamnă că eforturile lor de acum nu vor da roade pe termen lung. E mai bine să se ferească de tentaţia unui cîştig însemnat peste noapte. În cuplu, nu vor fi chiar mulţumiţi de cum decurg lucrurile şi vor avea impresia că partenerul nu le oferă atît cît ar merita.

GEMENI. Cariera e bine aspectată, vor fi apreciaţi, lăudaţi, încurajaţi şi există posibilitatea serioasă a unei măriri de salariu. Acest lucru le va atrage nişte invidii printre colegi şi se poate să audă tot felul de bîrfe despre ei, fără să-şi dea seama de unde vin. Relaţiile personale trec printr-o perioadă mai puţin bună, mai ales în ceea ce priveşte dragostea. Nemulţumirea care i-a cuprins este, în mare parte, din vina lor. Partenerul de cuplu are nevoie de mai multă atenţie.

RAC. Se pare că viaţa socială a Racilor va fi plină şi interesantă: vor avea multe ocazii să se distreze şi să strălucească, vor primi invitaţii la diverse evenimente şi vor cunoaşte multă lume nouă. Asta, desigur, dacă vor şti să vadă aceste ocazii. E posibil să primească nişte veşti bune de la o persoană pe care nu au mai văzut-o de mult. În privinţa iubirii, acum ar fi un moment bun să se gîndească la ceea ce vor cu adevărat şi să-şi stabilească priorităţile. 

LEU. E o perioadă extrem de favorabilă schimbărilor pentru Lei, aşa că ar fi bine să se adune şi să facă acele mutări pe care le-au tot amînat. Pot fi lucruri serioase, ca, de exemplu, să iasă dintr-o relaţie care nu-i satisface, sau să-şi schimbe locul de muncă, sau lucruri mai mărunte, ca unele cumpărături, schimbări în locuinţă, călătorii etc. Să nu mai amîne nimic, vor găsi timp şi energie să le facă pe toate. E foarte important să nu scape acest moment, pentru că au toate şansele să ia decizii bune care îi vor ajuta mult pe viitor.

FECIOARĂ. Pe Fecioare le aşteaptă nişte emoţii: un răspuns legat de o relaţie, un examen, o veste importantă. Şansele de da sau nu sînt în proporţie egală, aşa că nu au altceva de făcut decît să se pregătească psihic. Atitudinea lor în faţa eşecului sau a succesului e foarte importantă, pentru că le va influenţa nişte decizii viitoare. Se vor bucura de sprijinul unei persoane dintr-un semn de apă (Rac, Scorpion, Peşti), care se va bucura împreună cu ele, sau le va consola în caz de eşec.

BALANŢĂ. Balanţele au parte de multe bucurii mărunte şi neaşteptate: mici cadouri, invitaţii la diverse evenimente, excursii spontane, petreceri-surpriză, reduceri la produsele preferate. Toate acestea le vor reda sau le vor consolida buna dispoziţie şi le vor transforma într-o companie mai mult decît agreabilă pentru cei din jur, veselia lor va fi molipsitoare. Dragostea nu le va ocoli nici ea, dar aici nu mai e vorba de mărunţişuri, Balanţele chiar pot spera la ceva serios.

SCORPION. Scorpionii vor fi prinşi cu multe afaceri de familie, chiar dacă ar prefera să nu-i sîcîie nimeni cu tot felul de probleme. Acum vor putea demonstra că sînt persoane de bază şi vor cîştiga respectul familiei. La serviciu există riscul unei greşeli majore, bazate pe o neatenţie, sau pe ignorarea unei informaţii. Să aibă grijă, pentru ca cineva aparent binevoitor abia aşteaptă să profite de orice greşeală de-a lor. Dragostea cunoaşte o perioadă de linişte, chiar de răcire, dar, dacă îşi pun imaginaţia la contribuţie, pot îndrepta situaţia.

SĂGETĂTOR. Săgetătorii au posibilitatea să-şi depăşească limitele: vor întîlni oameni deosebiţi şi interesanţi, de a căror companie ar fi indicat să profite din plin. Experienţele pe care le vor avea, deşi se vor arăta sub forma unor distracţii, se vor dovedi mai mult decît atît, îi vor schimba, îi vor ajuta să evolueze şi să privească altfel viaţa. Stîrnesc fără să vrea invidia unui prieten apropiat. Această invidie nu se va traduce concret în nici un fel, dar ar fi bine ca Săgetătorii să menajeze sentimentele celor mai puţin norocoşi ca ei.

CAPRICORN. Capricornii pot să cîştige mulţi bani în această perioadă şi toate energiile lor se vor canaliza în această direcţie. Astrele favorizează investiţiile şi speculaţiile financiare. Se vor bucura de susţinerea necondiţionată a partenerului de cuplu în tot ceea ce întreprind, chiar şi atunci cînd e vorba de hotărîri ce par riscante. Să aibă grijă să răsplătească acest devotament, pentru că există riscul ca partenerul de cuplu să se simtă cam neglijat. Vor primi un dar interesant la sfîrşitul săptămînii, de la o persoana din familie.

VĂRSĂTOR. Din păcate, calculele pe care şi le fac Vărsătorii în aceste zile au foarte puţine şanse să iasă aşa cum şi-ar dori ei, mai ales sub aspect sentimental. Vor evalua situaţia de mai multe ori şi tot nu le va ieşi socoteala. Nu e vorba de vreun incident nefericit, ci de graba şi lipsa de profunzime. Preferă să meargă la ceea ce-şi imaginează ei că e sigur, decît să rişte o nouă abordare. Mai bine să mai aştepte puţin înainte să ia o hotărîre radicală şi să asculte şi de ce îi sfătuiesc cei ce le vor binele. Riscă să piardă, din neatenţie, o şansă profesională.

PEŞTI. Peştii vor fi destul de nervoşi în perioada următoare, vor simţi că nu pot să stea locului şi nu vor avea prea multă răbdare cu cei din jur. Revederea cu un amic vechi le va face bine, vor afla noutăţi şi se vor mai înveseli. Vor primi şi cîteva cadouri modeste, dar oferite din suflet. Este recomandat să-şi consume energia negativă prin multă mişcare, pentru că şi sănătatea lor ar putea avea de suferit din cauza stării nervoase. Dragostea rămîne în umbră, deocamdată.