COMPATIBILITĂŢI ZODII

Săgetător - Rac

Săgetător şi Rac? Foc şi Apă?

Nu cumva suferiţi de generozitate afectivă? Uneori este bine să vă întrebaţi acest lucru, ca să evitaţi orice suferinţă produsă de emoţii foarte intense. Acest cuplu se poate expune, tocmai în numele iubirii profunde de care este capabil, unor greşeli de natură afectivă, motiv pentru care lecţia lor comună este simţul măsurii.

Pentru că Racul este extrem de senzitiv şi empat iar Săgetătorul este extrem de copleşitor şi protector, ei ajung adesea să se menajeze reciproc de posibile sau eventuale suferinţe, convinşi că astfel evită să-şi rănească sentimentele.

De exemplu, nici unul, nici altul nu se încumetă să-i spună verde în faţă celuilalt ce nu-i place la el - asta deoarece Racul se teme să nu fie părăsit, iar Săgetătorul nu-şi pune problema adevărului în iubire. De aceea, în acest cuplu nu putem şti niciodată ce se va petrece.

Ambii pot visa la aceleaşi calatorii sau la un acelaşi mod de viaţă tradiţionala de familie. Sau pot fi reciproc dezamăgiţi, deoarece Săgetătorul crede că protejează o creatură fragilă - ceea ce Racul nu este deloc - iar Racul consideră că protejează un Săgetător ce se poate dovedi un om de casă - ceea ce foarte rar este posibil.

Natura jupiteriană comună a Săgetătorului şi Racului poate să amestece Focul cu Apa, în aşa fel încît Focul să nu se stingă iar Apa să nu se evapore - şi asta pentru că amîndouă semnele au o funcţie de "hrănire" foarte importantă pentru ceilalţi: Racul hrăneşte sufletul, prin natura lui profund maternă şi grijulie, guvernată de Lună; Săgetătorul hrăneşte spiritul, prin natura lui profund religioasă, guvernată de Jupiter; astfel, se poate vorbi despre generozitate afectivă, întrucît orice fel de hrănire este încărcată de energia miraculoasă a iubirii.

Astfel, ei pot trece de la atracţia erotică fascinantă a începutului la starea de beatitudine, evitînd depresiile afective lunare sau egocentrismul jupiterian.