COMPATIBILITĂŢI ZODII

Rac - Capricorn

Rac şi Capricorn? Atrăgătoare combinaţie... dar şi periculoasă: Capricornul este semnul opus ţie în zodiac, la 180 de grade.

Teoretic, ar trebui să vă potriviţi. Dar aspectul dintre semnele voastre se numeşte "opoziţie". Aşa că am să vă spun care sînt punctele bune şi cele rele, iar voi o să hotărîţi. Este o relaţie cu tot atîtea şanse de reuşită ca şi de eşec.

Aveţi multe în comun: Capricornul se simte aproape mereu neînţeles, iar calitatea ta cea mai importantă este aceea de a oferi celorlalţi înţelegere şi protecţie. Amîndoi ştiţi să vă urmăriţi scopurile, ceea ce poate duce la o relaţie trainică dacă fiecare găseşte puterea de a se adapta la dorinţele celuilalt. Capra îţi poate face visurile să devină realitate, fiindcă este un semn de Pămînt, şi încă unul foarte muncitor. De obicei, Apa şi Pămîntul se înţeleg foarte bine, dar dintre cele trei zodii de Pămînt (Taur, Fecioară şi Capricorn), cu aceasta te afli în opoziţie: de aici ar putea veni necazurile, fiindcă mai sînteţi şi foarte hotărîţi, adică nici unul nu cedează prea uşor. N-ar fi rău să fii tu cel care cedează pînă la urmă, căci altfel Capricornul se va închide şi mai mult sub carapacea sa protectoare.

Nici Capricornul nu este foarte extrovertit, nici tu nu eşti: îţi va trebui mult ca să ajungi la eul său interior, ca să-l faci să se deschidă. Dar merită: are un umor deosebit şi este foarte devotat, ştie să te înţeleagă şi este printre puţinii care va încerca mereu să o facă. Are puterea de a stabiliza viaţa ta sentimentală, însă, atenţie: nu are de dat chiar atîta dragoste de cîtă are nevoie un Rac nesigur, aşa că dacă ai putea lăsa răbufnirile de gelozie şi sentimentalism deoparte, totul ar putea fi perfect.

Capricornul este un nativ foarte ambiţios şi orientat spre carieră, aşa că dacă vei putea fi cel care să-i asigure un cămin fericit, unde să se poată destinde, vei avea numai de cîştigat. Este la fel de econom ca şi tine, aşa că n-o să aveţi probleme financiare. Îi place să se afle undeva sus pe scara socială şi se va lupta din răsputeri pentru asta. Va fi dispus să şi preia conducerea, acolo unde tu simţi că nu poţi să o faci. Nevoia ta de securitate (financiară, emoţională) va fi satisfăcută alături de acest partener care ştie foarte bine să devină stînca de care ai nevoie cînd apele se învolburează prea tare şi nu le mai poţi opri.

Aşadar, o relaţie cam instabilă şi o căsnicie riscantă. Dar merită încercat, măcar pentru faptul că tot ce este contraindicat are un gust mai altfel. Dacă aţi rezistat un an împreună, înseamnă că se poate.