TREI CAZURI DE OMOR IN DIFERITE LOCALITATI ALE TARII

Un tînăr de 19 ani și-a înjunghiat mortal consăteanul, noaptea trecută, într-o localitate din raionul Ocnița. S-a întîmplat din cauza unui conflict mai vechi. Bărbații s-au încăierat în stradă, iar unul dinte ei a scos cuțitul.

Svetlana Talpă, ofițer de presă al Inspectoratului de Poliție Ocnița, a declarat că poliția a fost alertată aproape de ora 04.00, chiar de suspect. Acesta le-a spus oamenilor legii că s-a întîlnit cu consăteanul său, un bărbat de 39 de ani. Aducîndu-și aminte de un conflict mai vechi, cei doi s-au luat la bătaie. Avînd un cuțit la el, tînărul de 19 ani i-a aplicat bărbatului mai multe lovituri.

Pe cazul dat a fost inițiată o cauză penală, cadavrul fiind îndreptat la Centrul de Medicină Legală. Persoana suspectă a fost reținută pentru 72 de ore.

Un caz similar a avut loc joi, 19 martie, la Edineț. Un bărbat de 58 de ani a fost găsit însîngerat în stradă de către o trecătoare, care a alertat poliția. Și în cazul acesta, bărbatul s-a întîlnit pe stradă cu un consătean cu care se afla în relații ostile. Acesta i-a aplicat mai multe lovituri cu pumnii și picioarele, lăsîndu-l să zacă la pămînt. Bărbatul a fost transportată aseară la spital, dar nu a putut fi salvat. La scurt timp, poliția a reținut suspectul, un bărbat de 40 de ani. Poliția l-a găsit la el acasă.

Într-un alt caz, în raionul Cimișlia, trei bărbați au fost reținuți fiind suspectați că ar fi omorît în bătaie un tînăr de 32 de ani, la domiciliul unuia dintre bănuiți. Victima a dispărut de acasă încă pe 7 martie, în condiții dubioase. S-a stabilit că în această zi, în urma unui conflict cu un alt bărbat, cel din urmă, împreună cu alți doi localnici, l-au agresat. Aceștia l-au dus la domiciliul unuia dintre ei, unde l-au maltratat pînă a decedat. Pentru a ascunde urmele infracțiunii, suspecții au ascuns cadavrul într-o grotă din subsolul casei, unde l-au ținut timp de două zile. Ulterior, l-au dus cu căruța în apropierea orașului Cimișlia și l-au într-o fîntînă părăsită, acoperindu-l cu fîn. Cadavrul a fost descoperit în data de 19 martie, suspecții fiind reținuți.

Sursa: IPN