TRANSPORTARE ORGANIZATA A MOLDOVENILOR DIN DIASPORA LA VOT

Internetul abundă în filmulețe video despre transportarea organizată a moldovenilor din Diasporă la vot. Astfel au apărut imagini video cu transportul organizat al alegătorilor la Londra. Autorul susține că aceștia au votat „rapid, fără rînd”. Pe canalul de Telegram INDEX a fost publicată o înregistrare, în care un bărbat povestește că alegătorii sînt aduși cu un microbuz, aceștia trec procedura de vot fără rînd, în cel mult 15 minute.

***

O înregistrate video din Verona, Italia, a fost publicată pe internet. În imagini se vede transportarea organizată a alegătorilor la secția de vot. Un cetățean le spune alegătorilor să fotografieze buletinul de vot cu ștampila „votat” în drept cu numele candidatului PAS Maia Sandu. „Că fără dînsul n-o să vă dea rublețul”, spune cetățeanul.

***

Și în Israel moldovenii sînt transportați organizat la secțiile de vot. Imaginile au fost surprinse de un martor ocular, care a publicat materialul video pe internet. “Acest grup de oameni a fost adus organizat. Sînt între 20 și 25 de persoane”, spune bărbatul din imagini.

***

Tot mai multe materiale video, care demonstrează că în Diasporă se corup alegătorii, apar pe internet. Astfel, în Berlin, Germania, un tînăr a filmat decusația cu șoferul de microbuz, care a transportat alergătorii la secția de vot. “Eu pot să votez cu cine vreau, dar să spun că am votat cu Maia”, spune tînărul. “Așa o să te duci acasă pe jos”, i-a răspuns șoferul de microbuz.

Sursa: a-tv.md