SEFUL STATULUI A PARTICIPAT LA DESCHIDEREA FESTIVALULUI INTERNATIONAL DE MUZICA ”MARTISOR”

Președintele Igor Dodon a participat la deschiderea celei de-a 54 ediție a Festivalului Internațional de Muzică ”Mărțișor”, care tradițional, a avut loc în incinta Palatului Naţional “Nicolae Sulac” din capitală.

Desfășurat cu o regularitate de invidiat, succesul festivalului se datorează atît misiunii nobile pe care o are, cît și organizatorilor și participanților acestuia.

Timp de zece zile scenele moldovenești vor găzdui, alături de iluștri oameni de artă de la noi, oaspeți – artiști merituoși și colective celebre – din Argentina, Belgia, Federația Rusă, Irlanda, Muntenegru, Polonia, Portugalia și România.

În debutul evenimentului, șeful statului l-a felicitat pe maestrul Eugen Doga, cu prilejul zilei de naștere.

De asemenea, președintele Dodon a adus felicitări maestrului Gheorghe Mustea cu ocazia marcării a 50 de ani de activitate artistică.

În semn de înaltă preţuire a meritelor deosebite în dezvoltarea și promovarea muzicii simfonice, Igor Dodon a conferit „Ordinul Republicii” Orchestrei Naționale Simfonice a Companiei „Teleradio-Moldova” care în acest an marchează 70 de ani de la fondare.

“Le-am urat tuturor sănătate și succes. Fie ca sărbătorile de primăvară să ne aducă bucurie în suflet, să credem în bine şi să perpetuăm tradițiile și obiceiurile spre dăinuirea neamului nostru”, a subliniat Igor Dodon.