Sa vezi, sa simti si sa nu crezi! Doar o prapadita de raceala ar putea oferi protectie suplimentara impotriva Covid!

Un nou studiu a dezvăluit că persoanele care au trecut recent peste o răceală banală au avut o creștere a celulelor T, care pot oferi protecție împotriva unei game largi de coronavirusuri.

Oamenii de știință de la University College London au urmărit peste 750 de angajați din domeniul Sănătății care lucrează cu pacienți cu Covid.

Ei au descoperit că 58 dintre participanți nu au fost niciodată testați pozitivi pentru Covid și toți au arătat o creștere a celulelor T.

Rezultatele studiului, publicate în revista medicală Nature, au descoperit că „expunerea anterioară la răceală poate da un avantaj împotriva virusului”, a declarat dr. Leo Swadling autorul studiului, pentru The Telegraph.

El a explicat existența celulelor T vîrfuri „echilibrul în favoarea sistemului lor imunitar să elimine virusul înainte ca acesta să poată începe să se replice”.

Și, de asemenea, cercetătorii au descoperit că în loc să evite complet infecția, unii dintre lucrători au experimentat o infecție de nivel foarte scăzut, care nu a fost detectată de testele de rutină.

Dr. Swadling a descris descoperirea drept „infecție avortivă”, diferită de formele deja cunoscute ale bug-ului, cum ar fi asimptomatic la infecție ușoară și boli severe.

Și celulele T sunt declanșate în acțiune de orice coronavirus, deoarece răspund la un grup specific de proteine ​​unic pentru modul în care virusul se reproduce, a descoperit studiul.

Dar specialiştii au subliniat că nu toate răcelile obișnuite ar oferi protecție, deoarece unele sunt cauzate de coronavirus.

Dar, în unele cazuri, ar putea oferi o protecție mai puternică alături de vaccinare.

Profesorul Mala Maini, coautor al studiului de la UCL, a declarat: „Celulele T care recunosc mecanismele de replicare a virusului ar oferi un strat suplimentar de protecție față de cel oferit de imunitatea concentrată pe vîrf, care este generată de vaccinurile actuale deja extrem de eficiente. ”

Cercetătorii au spus că speră că datele ar putea fi modelul pentru un nou vaccin care ar putea oferi imunitate împotriva tuturor coronavirusurilor.