PROIECTUL „EDUCATIE ONLINE” VA FI OPERATIONAL DIN 20 APRILIE

Din 20 aprilie curent, va fi operațional Proiectul „Educație Online”, destinat învățămîntului preuniversitar (clasele primare, gimnaziale și liceale). Platforma virtuală va conține materialul didactic care urmează a fi predat pînă la sfîrșitul anului de studii 2019-2020, conform curriculumului aprobat. Proiectul este implementat de Primăria municipiului Chișinău și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova.

Primarul Ion Ceban a menționat că noua platformă va dispune de o bibliotecă digitală, care va conține circa 4000 de lecții înregistrate, pentru elevii claselor I - XII-a, la 15 discipline, inclusiv profil real sau profil umanist. Cursurile înregistrare vor fi disponibile în limbile română și rusă. „La elaborarea orelor de curs participă 150 de profesori din capitală, care sînt instruiți și ghidați de mai multe echipe de experți, coordonatori, operatori etc.”, a precizat primarul.

Materialele educaționale în format video vor fi transmise și prin intermediul canalelor de televiziune cu acoperire națională.

Sursa: IPN