PRESEDINTELE IGOR DODON A AVUT O INTREVEDERE CU CONDUCEREA ASOCIATIEI BANCILOR DIN MOLDOVA

Preşedintele Igor Dodon a avut astăzi o întrevedere cu conducerea Asociaţiei Băncilor din Moldova și a unor asociaţii de business, pentru a discuta situaţia din economie în condiţiile crizei provocate de pandemie şi problemele sociale care rezultă din aceasta.

Șeful statului a relatat faptul că pînă acum a organizat circa zece întrevederi de acest gen cu reprezentanţii diferitor ramuri ale economiei naţionale în cadrul cărora au fost menţionate drept primordiale dificultăţile financiare.

În special, preşedintele Igor Dodon a amintit că cercurile de afaceri au semnalat probleme legate de obţinerea creditelor, iar statul, la rîndul său, şi-a exprimat disponibilitatea de a achita dobînda la credite pentru persoanele juridice, în baza cererilor depuse.

"În legătură cu situaţia dificilă din ţară, am solicitat interlocutorilor mei să formuleze mai multe sarcini care, în opinia lor, trebuie soluţionate şi, în strictă coordonare cu organele puterii de stat, să stabilească metodele de realizare a lor", a menționat şeful statului.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova