O MINORA ASTE ARESTATA SUB ACUZAREA CA A DROGAT SI EXPLOATAT SEXUAL ALTE FETE

O minoră de 17 ani a fost plasă în arest preventiv, fiind învinuită de trafic de copii în scop sexual. Oamenii legii au stabilit că, în perioada 2018-2020, fata determina alte adolescente din familii social vulnerabile să consume droguri și să presteze servici sexuale, în scop comercial.

Potrivit Inpscetoratului General al Poliției, inculpa făcea cunoștință și selecta tinerele pe rețelele de socializare, dar și din rîndul elevelor din gimnaziul în care învăța. Ulterior, identifica clienții, stabilea condițiile și închiria spații locative în diferite sectoare ale capitalei. De multe ori, fetele își așteptau clienții chiar în stradă, pe Calea Moșilor din capitală.

Zilnic, fetele, care aveau între 15 și 17 ani, deserveau în jur de cinci-opt clienți, iar banii primiți erau luați de către învinuită. Primeau în schimb doar hrană și droguri.

Adolescenta a fost reținută în data de 6 mai. Judecătorul de instrucție a eliberat mandat de arest pentru 25 de zile.

Dacă îi va fi demonstrată vina în instanța de judecată, în virtutea faptului că nu atins vîrsta majoratului, învinuita riscă pînă la 12 ani de închisoare. Potrivit IGP, minorei i-au fost asigurate serviciile pedagogului, psihologului și apărătorului. De consiliere psihologică vor beneficia și victimele învinuitei.

Sursa: IPN