MOLDOVENII VOR PUTEA MERGE IN CALATORII NEESENTIALE IN UE

Guvernele Uniunii Europene au convenit să adauge 11 țări, printre care și Republica Moldova, pe lista statelor ai căror cetățeni vor putea efectua călătorii neesențiale în UE. Decizia a fost aprobată la Buxelles miercuri, 30 iunie. Reuters.com scrie că ambasadorii statelor UE au aprobat completările în cadrul unei reuniuni. Modificarea va intra în vigoare în următoarele zile.

Cele 11 țări sînt Armenia, Azerbaidjan, Bosnia și Herțegovina, Brunei, Canada, Iordania, Kosovo, Moldova, Muntenegru, Qatar și Arabia Saudită.

Fosta membră a Uniunii Europene, Marea Britanie, unde varianta extrem de infecțioasă Delta a coronavirusului a provocat o creștere accentuată a cazurilor de COVID-19, nu se regăsește pe listă.

Țărilor UE li se recomandă să ridice treptat restricțiile de călătorie pentru cele 14 țări actuale de pe listă – Albania, Australia, Israel, Japonia, Liban, Noua Zeelandă, Macedonia de Nord, Rwanda, Serbia, Singapore, Coreea de Sud, Taiwan, Thailanda și Statele Unite State. Sînt incluse și regiunile administrative chineze Hong Kong și Macau (China).

Țările individuale ale UE pot opta în continuare pentru a solicita un test negativ COVID-19 sau o perioadă de carantină.

Sursa: IPN